A Borrajongó

Egy Gödény konyhaasztala

2012. március 01. 06:00 - akov

szomjas.jpgAlto Adige, Badacsony, Barolo, Barossa, Burgenland, Cahors, Central Valley, Chablis, Chambertin, Chambolle-Musigny, Clare Valley, Csopak, Dél-Balaton, Dunántúl, Eger, Fiano di Avellino, Fleury, Givry Chambertin, Greco di Tufo, Hajós-Baja, Kamptal, Kunság, Madiran, Mátra, Morey-Saint-Denis, Morgon, Moulin-a-Vent, Oregon, Penedés, Puglia, Ribera del Duero, Rifnik, Romanée-Saint-Vivant, San Antimo, Sancerre, Soltvadkert, Somló, Sopron, Szekszárd, Taurasi, Tokaj, Vignetti di Dolomiti, Villány, Vosne-Romanée, Wachau, Willamette-Valley és Zemplén.

Aglianico, cabernet franc, cabernet sauvignon, chardonnay, cinsault, fiano, furmint, gamay, greco, grenache, hárslevelű, kadarka, kékfrankos, kerner, kövérszőlő, lagrein, magyarfrankos, malbec, mataro, merlot, muscat ottonel, nebbiolo, olaszrizling, pinot noir, portugieser, primitivo, rajnai rizling, sauvignon blanc, st. laurent, szürkebarát, tannat, tempranillo és zöldveltelini.

asztal1.jpg

romanee.jpgMindez a konyhaasztal 116 palackján. A felfedezés óta brit tudósok vizsgálják, hogy maximum mekkorára nőhet meg egy gödény mája. Hosszú távon elképzelhetőnek tartják, hogy jobb minőségre lehet képes, mint a libamáj, ámbár a termelési költségei – úgy tűnik – egyelőre jóval túlszárnyalják a klasszikus libamájét. A tudósok abban is bíznak, hogy közelebb kerülhetnek a borkősav alapú élet megértéséhez. Az év második felében állítólag EU-s források fognak megnyílni a további kutatások számára. Szakértők szerint ez egy újabb kitörési pont lehet Magyarország számára. A további eredményekről kis blogunk vékonyka hasábjain fogunk majd beszámolni.

(a gödény képét a vicclap.hu oldalról vettem el)

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr54209401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2012.03.01. 09:21:10

@zander7: Tévedés ne essék, ez nem az én konyhaasztalom, az hittem egyértelmű! :)

kukko 2012.03.01. 11:56:39

Az ábra azt mutatja, hogy egy DRC árából mennyi "hagyományos" bort lehet venni?

zander7 2012.03.01. 14:26:31

Bocs,látom már.Azért írigylésre méltó.
süti beállítások módosítása