A Borrajongó

Kaló Imre: Egri bikavér 2007.

2012. február 26. 04:22 - pardi norbi

A Szepsy Úrágya mellett a másik magyar szülinapi borom ez volt. Rögtön bontás után is megnyerő, pár óra elteltével talán még jobb. Alig közepes rubin színű. Gazdag illat a szokásos „kalóimrés” vörösboros jegyekkel: ribizli, fekete meggy, meggylekvár, finom fahatás. A korty alig közepesen telt, kifejezetten zamatos, sok-sok gyümölccsel, kaporral (?), édesfűszerekkel, nagyszerű érettséggel. Könnyed hatású, de mégsem sekélyes, újabb és újabb rétegek tárulnak fel hosszasabb kóstolás után. A tannin maximum közepes mennyiségű és szuperérett, savai játékosak és szépen dinamizálják az egyébként fogyasztásra most is kifejezetten ajánlott bort. Utóíze kifejezetten hosszú, fűszeres-gyümölcsös. Kiváló. Eléri a 7 pontot.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr84207521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2012.02.26. 09:22:34

Boldog szuletesnapot Norbi bacsi!

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2012.02.26. 11:57:56

Öregszel, vazzeg! (Nőj nagyra? Menjek a pébe? :))

Ha ez egy (gondolom abszolút mértékben nézve) kiváló bor 7 pontért, akkor hol helyeznéd el a Kaló-borok közt?

pardi norbi · http://borrajongo.blog.hu 2012.02.26. 16:04:59

@Szomjas Gödény: Pont annyira öregszem, mint bárki más :)

Nagyon jó ez a bikavér. Érdekes módon Imre vörösborai általában nem tűnnek olyan vastagnak, mint egyik-másik olajosan folyó fehérbora, pedig tudtommal nagyon hasonló szőlészeti-borászati munkával készülnek. És ez a cabernet fajtákra éppúgy igaz, mint a pinot noir-okra. Nem tudom ennek mi az oka. Ez egy klasszikus Kaló vörösbor, gazdag, élénk, egyensúlyos. Jó magában és étel mellé is. Ittam komolyabbnak tűnő vörösborát Imrének (cabernet sauvignon 2000 2002 és 2003, kékfrankos 2002, merlot 2000 és 2002) de én nagyon meg voltam elégedve ezzel a palackkal is.
süti beállítások módosítása