A Borrajongó

Beérett - Figula Öreghegy Cabernet Sauvignon 2017

2023. szeptember 14. 06:00 - furmintfan

A Figula Pincészetet legtöbbször a fehérboraik, azon belül is az olaszrizlingek kapcsán szoktuk emlegetni, dicsérni, de ez nem jelenti azt, hogy ne készítenének remek vörösborokat is. A Balatonfüred-Csopaki borvidéken a legtöbb pincészet a kékfrankos mellett tette le a voksát, Figuláék ezzel szemben már jó ideje a három fő bordeaux-i fajtából palackoznak leginkább vörösborokat. A 2020-as évjáratból már ők is előrukkoltak egy hordónyi kéfrankossal, amit kíváncsian várok, de most egy remek cabernet sauvignon-ról lesz szó, amelyet a múlt héten kóstoltam és úgy tűnik, hogy éppen ideális állapotban nyitottam ki a palackot.

figulaoreghegycabernetsauvignon2017.jpg

Figula Balatonszőlősi Cabernet Sauvignon Öreghegy dűlő 2017
Az illat már fejlett, szép érettségi állapotról és egyben tökéletesen beérett alapanyagról is árulkodik. Fekete ribizli, szeder, erdei gyümölcsök, szilva, a háttérben bors és gyógynövények, második nap egy cseppnyi vér. Szájban sima tapintású, gyakorlatilag tökéletes az egyensúlya, a textúra kényeztetően selymes. A közepes test tökéletesen integrált minden szerkezeti elemet, a tannin érett és omlós, puha savai észrevétlenül olvadnak a teljesen varratmentes kortyba. Ízben is hozza az illat érett gyümölcseit, mögötte bors, gyógynövények, pici édesfűszer, kávé és fahéj. Ha nagyon kötözködni szeretnék, szóvá tehetem, hogy a korty közepe lehetne kicsikét tömörebb és fókuszáltabb, de ez a bor így is nagyon jó. Szépen elkészített, remekül összesimult, harmonikus vörösbor, szerintem tartogatni már nem érdemes, fogyasztásra ideális állapotban van. 7p- (4690-4750 Ft - Veritas, Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6018210077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása