A Borrajongó

Utókövetés - Gilberries and Wine Woodoo Love 2020

2022. november 14. 06:00 - furmintfan

Tavaly tavasszal írtam a Gilberries & Wine nevű kis családi borászatról és két borukról, szerettem is mindkettőt. Gilbert Balázs és Lili a 2020-as évjáratú Woodoo Love-ból küldött is egy palackkal, de mivel a közös kóstolást sokáig nem tudtuk nyélbe ütni, a palack ungert borhűtőjében hánykolódott a kedvező alkalomra várva. Az ősz során végül sikerült összehozni a találkozót, a bor is elfogyott, ezúttal viszont a jegyzetek ragadtak be néhány hétig a fiókba. Most pótolom az elmaradást.

gilberriesandwinewoodoolove2020.jpg

Gilberries and Wine Woodoo Love 2020
Az illat tiszta, kellemes, szépen hozza az elvárt körtés, őszibarackos, enyhén virágos díszítő jegyeket. Karcsú testű, aránylag laza szövésű bor, savai jól megtartják, de kicsit rövid lefutásúak. Ízvilágát szintén a tiszta gyümölcsös aromák határozzák meg: alma, körte, őszibarack formájában. Hordót - ha látott egyáltalán - nem lehet érezni rajta. A 2019-es elődhöz képest vékonyabb, könnyebb, egyszerűbb bor (a két évjárat tükrében ez nem is meglepő), ugyanakkor semmi nem zavar bele a tisztán definiált, friss gyümölcsösségbe. Jól csúszik, könnyen és gyorsan kiürül a palack. 5p

 

A palackot a borászattól kaptuk, köszönet érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7917972202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása