A Borrajongó

Móri égbolt - Csetvei Pince NapHoldCsillag 2019

2021. május 10. 06:00 - furmintfan

Csetvei Krisztina a 2010-es évjáratból készítette el első borát a Móri borvidéken, a chardonnay, szürkebarát és ezerjó fajtákból álló házasításnak a NapHoldCsillag nevet adta. A fantázianévben a chardonnay a Nap, a szürkebarát a Holdat jelképezi, míg az ezerjó a csillagokra utal. Az első évjáratról kellemes emlékeket őrzök, azóta eltelt jó tíz év, elkészült több évjárat ebből a borból - közel sem kóstoltam sajnos mindet -, a Csetvei Pincét pedig már évek óta stabilan a borvidék meghatározó borászatai között kell említeni.

csetveinapholdcsillag2019.jpg

A múlt héten igyekeztem pótolni a lemaradást és megkóstoltam a NapHoldCsillag aktuális évjáratát, a 2019-es kiadást.

Csetvei Pince NapHoldCsillag 2019
Chardonnay, szürkebarát és ezerjó házasítása, kíméletes préselés után tartályban külön-külön erjed a három fajta, 4 hónapig 500 literes fahordókban érlelődött a bor.
Fehér húsú gyümölcsök, őszibarack, alma, citrusok, egy kevés banán, pici édesfűszer és minimális vajasság jellemzi az illatot, íze az illatra rímel, enyhe déligyümölcsös érintéssel. Kóstolva fürge savak repítik, de egy kis krémesség is kibéleli a kortyot, árnyalatnyi tapadós cseresség érezhető. Az alkotóelemek szépen egybeforrnak, egyik fajta sem uralja el nagyon a bort; az ezerjó lendületet, a szürkebarát és a chardonnay szélességet, testet hoz a házasságba. A végeredmény egy kellemes, jól iható, szórakoztató bor lett. 5p+

csetveipincenapholdcsillag2019.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4816524104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása