A Borrajongó

Casa Rojo újratöltve

2019. október 12. 08:00 - furmintfan

Közel két éve írtam a több spanyolországi borvidéken is tevékenykedő, feltűnő, harsány címkékkel és ötletes fantázianevekkel dolgozó Casa Rojo hat boráról. Azóta a borászat itthon elérhető kínálata - az évjáratok frissítése mellett - tovább bővült, ideje volt egy újabb kóstolónak. Itt van tehát öt újabb bor a Casa Rojo kollektívától.

casarojo2019.jpg

Casa Rojo Musso White Sauvignon Blanc 2018
furmintfan: Sauvignon blanc Castilla y León-ból. Az illat intenzív, de nem harsogó és a fajtajelleget is nagyon kulturáltan hozza, nem harsog, nem tolakszik. Zöldalma, nyári alma, fehér húsú őszibarack, citrusok és bodza színezik és az íze is tökéletesen az illatra rímel. Kóstolva könnyed, lendületes bor, szép savakkal, lédús gyümölcsösséggel. Nagyon szerethető. 5p+ (2990 Ft - Radovin)
rszabi: 5p+

Casa Rojo The Orange Republic 2017
furmintfan: 100% godello Valdeorras-ból, acéltartályban erjesztve és érlelve 6 hónapig finomseprőn. Az illat narancsos, érett citrusos, enyhén seprős-krémes, van benne egy pici narancsborokra emlékeztető jelleg is, de csak halványan. A korty jól kitöltött, széles savakra épül, elég markáns karakterű, végig halványan sós, érett citrusokkal, naranccsal, pici mandulával. Érdekes, izgalmas bor. 6p (kifutott)
rszabi: 6p

Casa Rojo Haru Rosé 2018
furmintfan: Garnacha, syrah és monastrell. Sajnos dugós volt az első üveg, a cserepalackot már egyedül kóstoltam. Illata moderált intenzitású, némi szamócát, mandarint és narancsot idéz, kevés virággal és krémes-seprős aláfestéssel. Jól strukturált, telt rosé, nem játékbor. A savak mellett egy kis tannin is érezhető az enyhén krémes, jól kitöltött kortyban. Narancs, édes citrusok, pici grapefruit, pici őszibarack, leheletnyi vaníliakrém jellemzi az ízvilágot. 5p+ (3990 Ft - Radovin, most akciósan 3000 Ft)

Casa Rojo Ladrón 2017
furmintfan:100% mencía, 130 éves tőkékről, helyi élesztőkkel, acéltartályban erjesztve és érlelve, szűretlenül palackozva. Az illatban van egy kis "büdi", csatorna, füst és istállószag elegye, ami idővel azért enyhül, és füstölt sonka, kék virágok, fűszerek, szilva, sötét gyümölcsök is megjelennek. A korty bársonyos, sűrű, a tannin nem sok, savai kellően élénkek. Ízében vad fekete bogyós gyümölcsök, faeper, sötét szilva, enyhe animalitás. Nem rossz, de egyikünk sem tudott vele maradéktalanul megbarátkozni. 5p+ (6990 Ft - Radovin)
rszabi: 5p

Casa Rojo Enemigo Mío 2017
furmintfan: 100% garnacha Jumilla-ból, rövid időt töltött nagyméretű francia tölgyfa hordókban. Nos, a fajtát vakon meg nem mondtam volna, a bor ugyanis emlékeztet egy megszelídített monastrell-re, ami egyébként Jumilla fő fajtája. Meleg hangulatú illatában eleinte füst, étcsoki és érett erdei gyümölcsök, málna, szeder dominálnak, majd idővel szárított zöldfűszerek, kék virágok, fekete bogyós gyümölcsök veszik át a füstös, csokis jegyek helyét. Kóstolva sűrű, de nem nehézkes, remek az egyensúlya és az intenzitása, szépen kitöltik az érett gyümölcsös, fűszeres aromák, a tannin érett és bársonyos, a lecsengés hosszú. Remek bor és nem utolsósorban jó vétel is. 7p- (4490 Ft - Radovin)
rszabi: 7p

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5615217134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása