A Borrajongó

Tegnap ittam - Tüske Pince Harmados Kadarka 2017

2018. július 03. 06:00 - furmintfan

A Tüske Pince nem tartozik Szekszárd legismertebb vagy legünnepeltebb pincéi közé, pedig érdemes rájuk odafigyelni. Nincsenek a polcról leugró címkék vagy vicces bornevek, nincsenek színes-szagos reklámok, nincs sok médiamegjelenés, nincs instagram-poszt (facebook-oldal azért van, anélkül már nehéz meglenni manapság). Van cserébe egy csendes, szimpatikus borosgazda és vannak a borok. Van egy nem feltétlenül naprakész, de a pince története és háttere szempontjából informatív weboldal is itt.
Halmai Csaba kicsit olyan, mint a borai. Szerény, halk szavú, nem tolakodó. Mindenre válaszol, ha kérdezik, de nem vágyik feltűnésre, nem tolja magát az reflektorfénybe. A borokban is minden megvan, ami kell: nem hivalkodóak, de tiszták, fajtajellegesek, zamatosak, és nem utolsósorban nagyon korrekt az árazásuk. Minden borvidékünknek még sok ilyen borászt és borászatot, mint Halmai Csaba és a Tüske Pince.
 tuskepinceharmadoskadarka2017.jpg

 

Tüske Pince Harmados Kadarka 2017
Halvány rubinvörös, silleres szín, fürgén mozgó anyag a pohárban. Illatában számomra a málna volt a domináns motívum, de van itt még cseresznye és egy kevés édesfűszer. A korty könnyed, laza, filigrán savakra épül, tannin gyakorlatilag nem érezhető benne, az alkohol is alacsony, olyan az egész mint egy kellemes gyümölcslé. Gyümölcs van benne rendesen, málna, szamóca és cseresznye formájában. Áttetsző, lendületes, zamatos, kiálló életeknek, éretlenségnek nyoma sincs benne és itatja magát. Nagy mélységet vagy komplexitást nem rejteget, de nagyon kellemes, gurulós bor, ideális nyári vörös. Én egy kolbászos lecsó és egy tejfölös-paprikás csirke szerelemgyerekének nevezhető kreáció mellé ittam, és remekül működött vele. 5p (2150 Ft - Bortársaság)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8114084599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pecz 2018.07.04. 17:33:18

Mondjuk örülök, ha javulnak a boraik, de legutóbb a Zwacknál a 16-os Kadarkát kóstoltam és reménytelenül gyenge volt. Igaz, paprikást sem adtak hozzá.
süti beállítások módosítása