A Borrajongó

A hatötvenes bordeaux-i

2013. január 24. 06:00 - akov

Történt nemrég, hogy kis asztalomon várt egy palack bor. Meglepett, s jól is esett. Egy Párizsban gyakran megforduló barátom landoltatta nálam, mondván, ez ura és szállásadója hétköznapokra kalibrált bora. Ha dogmatikus akarok lenni, azt mondom: 20 Euró alatt nincs bordeaux-i. Ha meg a gyenge élményekkel teli realista kalapom viselem, kikívánkozik belőlem: ne a Bordeaux Supérieur-től várjunk megváltást. A Château La Poste – számomra teljesen ismeretlenül – búvik meg valahol a Libourne régióban, azon belül is Lussac megyében. Saint-Émilion és Pomerol híres területei tíz mérföldnél is közelebbről tekintenek ide. Összesen 10 hektárt művelnek, bort közvetlenül értékesítenek, így pince és vásárló közé semmi be nem kerülhet. Okos dolog ez, ha éppen működik. Úgy tűnik, itt erről lehet szó.

650_bdx.jpg

Château La Poste Bordeaux Supérieur 2005

Oldalán ezüst plecsni: Concours de Bordeaux 2009. Mély rubin szín, elég sötét, de nem koros. Közepesen intenzív illat, az évjáratban nem csalódva meleg hatású, földes, éppen csak díszítő hordós-fűszeres jegyekkel. Ez egészül ki pici virággal, mentával, kakaóval, érett és aszalt fekete bogyósokkal. A közepesnél teltebb, hasonlóan meleg érzetű, picit emelkedett alkohollal. A fekete bogyósok érett és porrá aszalt formában tartózkodnak, szépen dolgoznak a sok, de maximálisan jó állagú és érett tannin mellett. Az illathoz hasonlóan földesség, fűszeresség és okosan használt hordó jellemzik. A tartalmas és gazdag anyag simán elegendő egy szép és hosszú lecsengéshez. A húsos korty sokáig megmarad, hosszan szórakoztatja a szájat. Néhány nap szellőzést követően előbukkannak a kort jelző bőrös-húsos aromák, amely arra utal, éppen a csúcsán sikerült belenyalni. Remek ár-érték arány. 6 pont. 13,5%. 6,50 EUR (pincétől)

A borászat honlapja: http://www.chateaulaposte.fr/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr15039700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása