A Borrajongó

Pascal Jolivet: Sancerre Clos du Roy 2010

2011. szeptember 21. 06:00 - drbarta

Nem is tudom mire próbáltam ráhangolódni, amikor megnyitottam. A pár napon belül esedékes, (mára már sikerrel abszolvált) Loire menti kirándulásunkra, vagy pedig a mai napon esedékes, már vagy fél éve szerveződő, azóta számtalanszor elhalasztott sauvignon blanc-fajtakóstolra. Tulajdonképpen mindegy is.

Élénk illat, grapefruit, lime, egres, valamint citromfű, kovaköves ásványosság. Szájban karcsúnak ható test.  Az illatnak megfelelő ízek, hűvös citrusok, egressel, citromfűvel, mentával, krétaporral. Kellemesen kitöltik a korty első felét, bárminemű megdöbbentő mélységérzet, vagy komplexitás nélkül, ugyanakkor a közepére érve is még kitart a szufla. A könnyedség ellenére van némi komolyságra utaló magja a kortyközépnek, mely szép ellenpólust ad az igencsak élénk, vibráló savaknak. Közepes lecsengés.
A múlt héten taglalt Légli Chariesa után egy nappal fogyasztottam. A borok alapvető ízvilága között éreztem jelentős hasonlóságot. Ezt a bort a Légliétől kisebb koncentráció és mélység mellett profibb szerkezet és egyensúly jellemezte.  Lényegében hasonló minőségi szintnek érzem ezt is, azaz magabiztos 6 pont.

Kapható itthon, a Bortársaságnál.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr323240288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2011.09.21. 10:44:12

Reméljük sikerül ezt ma túlszárnyalni. :)
süti beállítások módosítása