A napokban Siklóson jártam barátaimmal, a legfontosabb programpont Riczu Tamás meglátogatása volt. A pincelátogatásról csak annyit, hogy aki borissza arrafelé jár, annak erősen javasolt benézni Tamáshoz, és egy estét eltölteni nála. A borász ugyanis kiváló szakács és nagyszerű társaság is egyben, azt pedig tudjuk, hogy a jó étel-ital-társaság kombináció garantálja azt, hogy az ember jól érezze magát. Egyetlen Riczu bort fogok ebben a bejegyzésben kiemelni, amely számomra egészen újszerű volt.
Tamásnak korábban kizárólag reduktív borai voltak, saját bevallása szerint mind készíteni, mind fogyasztani azokat szereti. A Cimbora névre keresztelt nedű történetesen egy habzóbor. Ottonel muskotályból készült, amely nem kifejezetten a kedvenc szőlőfajtám, de úgy fest, bora szén-dioxiddal telítve még kifejezetten kedvemre való is lehet. Halvány citromszínű. A buborékok viszonylag nagyok és egyenletesen gyöngyöznek. Illata jellegzetesen, de nem tolakodóan muskotályos: friss szőlő és parfümösség jellemzi leginkább. A korty frissítő, dinamikus. A buborékok nem kifejezetten kifinomultak, de nem is várhatjuk, hogy olyan omlósak és krémesek lesznek, mint egy champagne esetében. Az ízaromák is összetéveszthetetlenül hozzák a muskotályos jegyeket: szőlő, citromfű, parfümösség. A lecsengés kellemes és közepesen hosszú. 5 pontos bor, és nálam a nyár üdítőitala. 10% alatti alkoholja nagyobb mennyiségben történő fogyasztásra is alkalmassá teszi.