A Borrajongó

Új név Sopronból - Hetedhét Merlot 2021

2024. október 12. 12:00 - furmintfan

Újabb - számomra - eddig ismeretlen névvel és pincészettel ismerkedtem meg a 075 választékából, méghozzá egy remek bornak köszönhetően. A 7/7 azaz Hetedhét) Pince a Soproni borvidék kőszegi körzetében tevékenykedik, ahol generációk óta foglalkoznak szőlőműveléssel. Jelenleg egy közel 1 hektáros területen dolgoznak Lukácsháza és Pöse környékén kékfrankos, zweigelt, merlot és pinot noir fajtákkal, 2022-től minősített biogazdálkodást folytatnak. Tömő Szabolcs eredeti szakmája fogtechnikus, amelyet ma is maximális odaadással végez. A szőlőművelés - és a pici birtok egy része - családi örökség, majd a borosgazda egyre nagyobb elánnal vetette bele magát a borkészítésbe és a vendéglátás terén is vannak tervek. A pincészet 2021-es merlot-jával kezdtem az ismerkedést.

 hetedhetmerlot2021.jpg

Hetedhét Merlot 2021
Meggy és málna vezeti az illatot, a háttérből édesfűszerek, vaníliás cukor, cseppnyi balzsamecet és halvány pörkölési aromák teszik teljessé a képet. Az erős közepes testet kellő élénkséget adó sav és bársonyos tannin támogatja, az alkohol moderált, a hordót okosan adagolták. Az ízprofil nagyjából leképezi az illatot, de kicsivel összetettebb: érett meggy, málna, szilva, finom édeskés fűszeresség, csepp balzsamecet, vanília, étcsokoládé, szegfűszeg. Szép bor. 6p+ (4580 Ft - Nullahetvenöt)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8118702922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HetesZsellér 2024.10.15. 18:07:19

Tartjuk a Merlot-t és a Pinot-t is, nagyon drukkolunk Szabinak, hogy sikerüljenek a tervei.
www.075bor.hu/hetedhet
süti beállítások módosítása