A Borrajongó

Osztrák legendák VI. - Loimer, Weninger, Kracher

2022. szeptember 02. 06:00 - furmintfan

Hét hónap kihagyás után ismét jelentkezem három jelentős osztrák birtokkal, és 1-1 rájuk jellemző borral. A mai főszereplők: egy kísérletező kedvű kamptal-i veterán, aki más borvidéken is alkot, egy Magyarországon is ismert osztrák borász, aki sok szempontból úttörőnek számít, borai mégis megosztják a fogyasztókat, végül pedig Ausztria talán legismertebb és leghíresebb édes boros pincészete.
osztraklegendak2022_2.jpg
A fentieknek megfelelően egy friss, ropogós zöldveltelini, egy dűlőszelektált kékfrankos és egy késői szüretelésű édes bor került az asztalra.

Tovább
Szólj hozzá!

Nyári borpár(baj)ok 2022

2022. augusztus 31. 06:00 - furmintfan

Meghoztam a nyári borpárokat, az évszakhoz igazodva inkább könnyedebbre hangolt fehér- és vörösborokat hazai pályáról, Új-Zélandról, Dél-Amerikából és Ausztriából.

parbajok_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Balatoni lecsengés - Egy csokor bor a Balatonfüredi Borhetekről

2022. augusztus 29. 06:00 - furmintfan

Úgy tűnik, lassan hagyomány lesz, hogy az utolsó augusztusi napok egyikén teszek egy gyors délutáni kört a Balatonfüredi Borheteken, legalábbis 2019, 2020 és 2021 után idén is így alakult. A nyári szezon végét jelző augusztus 20-án már túl voltunk, az időjárás kellemesre hűlt, a napot többnyire eltakarták a felhőt, de még ennek ellenére is meglepően sok ember gyűlt össze kedd este a Tagore-sétányon. Kora délután kezdtem és kora este fejeztem be a kóstolást és most inkább az ismert nevek tételei közül válogattunk. A terv az volt, hogy a kiszemelt pincészetektől 1 fehér és 1 vörös tételt nézünk meg, ezt néhány kivétellel sikerült is tartani.

balatonfuredborhetek2022_01.jpg
Társaságban borozgatva kevésbé ment az elemezgetés és jegyzetelés, a vörösökbe ráadásul éppen csak belekortyoltam, így kevésbé átgondolt és összeszedett leírások, pontszámok születtek.

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása