A Borrajongó

Zöld tavasz – Három veltelini, kétharmados siker

2021. április 29. 06:00 - ungert

Néhány héttel ezelőtt érkezett a lehetőség, hogy a BorBázis Borkereskedés zöldkampányának jóvoltából megkóstolhassunk egymás mellett három zöldveltelinit, ezzel támogatva a kereskedő és az Ihatóbb Magyarország közös kampányát a környezettudatos szeszhulladék-kezeléssel kapcsolatban. A sor kétharmados sikert mutatott, erről számolunk be most, alább.

zoldveltelinitrio.jpg

Gedeon Birtok Zöld Zöldveltelini 2020
ungert:
Letisztult, direkt, már-már kissé túlzottan közhelyes frissességgel operál sok-sok almás, körtés jeggyel. Szájban lendületes, a feszesebb savak a közepesnél hosszabban tartják meg az amúgy kifejezetten vékony, de cserébe rendkívül tiszta anyagot. Kellemes, ropogós fehérbor, de cserébe nem is túl emlékezetes. 4 pont.
furmintfan: Friss, üde illat: citrusok, zöldalma, szőlő, bodza, és egy kis Gabi fogkrém, ízben gyakorlatilag tökéletesen leképezi az illatot, a citrusok vezetésével. Vékony, de nem híg, ropogós savak húzzák feszesre, egy picike maradékcukor is kerekíti, de így is picikét talán savhangsúlyos. 5p-

Steigler Pince Zöldveltelini 2019
ungert:
Frissen bontva a Gedeonnál visszafogottabb, egyszerűbb karaktert mutat. A korty tartalmasabb és sűrűbb, a vége talán kissé tapadós is, de ez nem válik kifejezetten a hátrányára. Kellemes, jól elkészített soproni fehérbor, még ha nem is túl emlékezetes. Erősebb 4 pont.
furmintfan: Az illat nagyon tompa, halovány, egy kevés virág és fehér húsú gyümölcs dereng. A Gedeon után tartalmasabb, teltebb egy fokkal, itt is feszes savakat kapunk, van egy pici tapadása is a kortynak, ugyanakkor a seprőn tartás gömbölyít rajta. Fehér húsú gyümölcsök, citrusok, zöldalma adják az aromákat, a lecsengés kellemesen fanyar. Komolyabb bor, mint a Gedeon, de az illat hiánya miatt kicsit visszaesik a pontszám. 5p-

Itt és Most Pince Zöldveltelini 2018
ungert:
 Pusztító, penetráns dugósság uralja el a palack teljes tartalmát, amely percről-percre zúzza élvezhetetlenné azt, amit a borász a palackba szándékozott zárni. Élvezhetetlen és értékelhetetlen, kár érte.
furmintfan: Sajnos dugós. Tavaly kóstoltam egy palackot, ami viszont rendben volt, akkor ezt írtam: Fehér húsú gyümölcsök - alma és körte - uralják az illatot érett-túlérett, enyhén kompótos formában. A korty jól kitöltött, kerek, aránylag lazább szövésű, gömbölyded savakkal. Ízvilágában is érett fehér húsú gyümölcsök - alma, körte, őszibarack - dominálnak, de feltűnik egy pici citrus és szőlő is. 5p

A borokat Nyulasi Gábriel Istvánon keresztül, a BorBázis Borkereskedés jóvoltából kóstolhattuk meg. A kapcsolódó sajtóközlemény itt érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7716514080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása