A Borrajongó

Húsvéti nyúl - Ruppert Szív Királynő 2017

2021. április 02. 06:00 - furmintfan

Az időzítés és a nyulas címke egybeesése a húsvéti hétvégével pusztán a véletlen műve, de a tény, hogy a választott borról írni akartam, az már nem. Kóstolgatom már pár éve a villányi - egészen konkrétan a pince Babarcszőlősön van, a szőlők Diósviszló mellett - Ruppert Borház borait, és eddig szinte sosem okoztak csalódást, legyen szó fehérborról, roséról, vagy a borvidék szempontjából leginkább fontos vörösekről. A Kandúr névre keresztelt - egyébként szintén ajánlott - belépő vöröset leszámítva eddig csak fajtaborokkal találkoztam, most az egy árkategóriával feljebb jelent meg a Szív Királynő fantázianevű két komponensből álló házasítás, amellyel szintén tettem egy próbát, és ismét meg voltam elégedve a palack tartalmával.

ruppertszivkiralyno2017.jpg

Ruppert Szív Királynő 2017
60% kékfrankos és 40% syrah házasítása. Intenzív illattal hódít, keleti fűszerek, érett gyümölcsök, egzotikus virágok, szantál forrnak össze buja, vonzó eleggyé. A gyümölcsös vonalat meggy, málna és némi szeder képviseli, érett alapanyagról árulkodva. A közepes testet finoman masszírozó, inkább a szájpadlás elülső részén dolgozó tannin és kellő lendületet adó sav keretezi, az alkohol nem tűnik fel, belesimul a bor délies, meleg karakterébe. Az illathoz hűen ízben is az érett piros gyümölcsök, az egzotikus hangulatot keltő keleti fűszeres, szantálos, füstölős motívumok kíséretében, egy kevés konyakmeggyel és étcsokival. A hordó inkább az aromatikában érvényesül határozottan, mégsem esik túlzásokba és nem válik közönségessé sem. Talán egészen minimális málnaecet bevillan a bontás másnapjától, de távolról sem zavaró mértékben. A bor közepesnél hosszabb lecsengéssel búcsúzik, nem szárít, nem fűt, tisztán hagyja a szájat. Szerettem. 6p (3890-3950 Ft - Ab Ovo, Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4416479690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása