A Borrajongó

Tegnap ittam - Feind Shiraz-Merlot 2015

2017. május 09. 06:00 - furmintfan

A dűlőfaggatások, a csúcsok ostromlása, az újdonságok keresése mellett kellenek biztos pontok a borivó életében, olyan borok, amelyek jó áron stabil minőséget produkálnak és megbízható társak a mindennapokra. A 2000 forintos lélektani határ alatt (is) azonban sokszor ingoványos a talaj, méretes pofonokba éppúgy bele lehet futni, mint kellemes meglepetésekbe. Nos, a balatonfőkajári Feind Borház 2015-ös Shiraz-Merlot-ja az utóbbiak közé tartozik. Széles körben elérhető, nagy mennyiségben készül, csavarzáras, jól árazott, ráadásul akciózni is szokták, mi kell még?

feindshirazmerlot2015.jpg

A Balatonfüred-Csopaki borvidékhez tartozó, éppen a Balaton keleti csücskében található Balatonfőkajáron működő Feind Pincészet 1994-ben alapították. Feind Lajos és fia, Feind Péter vezetésével mintegy 100 hektáron gazdálkodnak Balatonfőkajár és Balatonvilágos környékén. A fajtaválaszték és a szortiment igen széles, a több mint 20 szőlőfajtából különböző kategóriájú borok kerülnek palackba.

Feind Shiraz-Merlot 2015
Intenzív, buja illatában inkább a syrah fűszeressége dominál: egzotikus fűszerek és virágok, szeder, málna, szilva, erdei gyümölcsök. A gyümölcsök kellően érett, de friss formában érkeznek, lekvárosságnak, likőrösségnek nyoma sincs. Az éppen közepes testbe teljesen besimul az épp ideális mennyiségű sav és az alig érezhető tannin. Ha látott is hordót a bor, nem nagyon érezni. Kiegyensúlyozott, szép intenzitást mutat, zamatos, gyümölcsökben és fűszerekben gazdag, csúszik, mint a veszedelem és még csak nem is unalmas. Profi munka, remek vétel, magabiztos 5 pont a jutalma. (1700 Ft - Tesco)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5912485701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2017.05.09. 09:46:49

A 2015-ös CS-t viszont senkinek sem tudom ajánlani jó szívvel. A borász annyira elcsipszezte, hogy karcolják a szálkák a jóember torkát. :D

emoss 2017.05.09. 10:48:26

Ajandekba hoztak vendegek, nem sok bizalmam volt hozza...aztan 180 fokot fordult a velemenyem. Teljesen egyetertek a cikkel, franko borocska!
süti beállítások módosítása