A Borrajongó

Szepsy: Birsalmás-furmint 2011

2012. november 05. 06:00 - drbarta

Fehér húsú gyümölcsök, körte, birsalma, fogpasztás-kerámiaporosnak ható mineralitás. Csiszolt zamatosságot ígér, sokkal megközelíthetőbb, mint a Szepsy-szárazak illata úgy általában. Közepesnél picit nagyobb testű, remek arányokkal bíró korty. Telt ízek, remek gyümölcsösség, sokkal kevésbé meghatározó a hordó, mint a korábbi években, finoman krémes a konzisztencia. Közepesen tömör szerkezet, kimagasló mélységektől mentes, de szolidan fejlődő, arányosan kitöltött, egyre inkább ásványosabb karakterbe forduló kortyközép, közepesnél hosszabb lecsengés. Érett, de kellően élénk, finom tapintatú, remekül integrált savak, egység, egyensúly már fiatalon. Nem mondanám hatalmas anyagnak, inkább a profi, csiszolt részletek adják az eleganciát, miközben zamatossága fogyasztásra invitál. 7 pont. (90) A másnapi maradék kicsit kevésbé tetszett, szikárabb volt, kevesebb bájjal. Délután jövök még egy rövidke bejegyzéssel.

szepsy.jpg

 

4 komment
Címkék: tokaj furmint szepsy

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr754887980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2012.11.05. 09:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

117 2012.11.14. 14:49:07

Finom, egyensúlyos, jóivású tokaji, ugyanakkor nem túl nehéz, már-már könnyed bor. Az alkoholja is moderáltabb. Jó.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2013.09.12. 16:20:17

a közelmúltban ebből is kinyitottam egy palackot, de nagyon sokáig kellett szellőztetni, másnapra meg valóban kevésbé érdekes lett, viszont az az átkozott szag eltűnt. hiába, valamit valamiért, ugye? :-)
süti beállítások módosítása