A Borrajongó

Bernard Baudry: Chinon La Croix Boisée 2009

2012. augusztus 09. 14:00 - drbarta

A Loire egyik legjobb nevű vörös bor-termelője. 100% Cabernet Franc, mészköves, agyagos terroir, 35 év körüli tőkék. A jelen bor a termelő egyik csúcsbora, Franciaországban 18-19 Euroért lehet hozzájutni.

DSC_1068.JPGTiszta, szinte famentes gyümölcsélményt nyújtó illat, sok és jól definiált szederrel. Finom, komplex fűszeresség díszít, ánizs, érintésnyi paprika, szerecsendió, némi krétaporosság. Tetszik, hogy benne van a nagy bor ígérete, de ugyanakkor áthatja egy természetes, magától értetődő lezser hangulat, ami miatt alig várja az ember, hogy belekortyoljon. Közepesnél alig nagyobb test. Intenzív ízek, az illatnak megfelelően tiszta, és koncentrált gyümölcsösség, friss, érett, szaftos szederrel, áfonyával. Nincsenek áll-leszakító mélységek, de szépen strukturált a bor. Határozott kortyközepi mag nyújtja meg a lecsengést,  feszes, cizellált, de jóízű savak vezetik a kortyot, a tannin közepes mennyiségű, érett,  finom tapintatú, kiválóan integrált, nulla adsztringencia-élménnyel.  Nem kell bődületesen nagy anyagot elképzelni, hanem egy tiszta, zamatos örömbort, arányos, részletgazdag szerkezettel,  szőlőből származó értékekkel. Simán 7 pont. (90-91)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr544703423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Octopus 2012.08.09. 14:44:22

nem mondod, hogy máris kinyitottad! :)

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2012.08.09. 16:08:10

@Octopus: Kíváncsi voltam na :) Volt fél napja pihenni :)
süti beállítások módosítása