A Borrajongó

Takler: Pinot Noir Reserve 2008

2012. április 03. 14:00 - drbarta

Nem mintha kifejezetten innen reméltem volna a világmegváltó pinot-t, de egy lokál borszaküzletben már többedik alkalommal annyira dicsérték, hogy borsosabb ára (5 ezer körül rémlik) ellenére megpróbáltam egy palackkal.

Halványabb színe megfelel az itthon kialakult pinot-képnek.  Puncsos, vaníliás, csipkebogyós, cseresznyés illat. Tiszta, kellemes, de intenzívebb gyümölcsösséget várnék a fajtától. Szájban közepesen telt. Érintésnyitől alig több tannin, jóféle savak, elegendő feszesség, finom tapintat, jó arányok. Ízeiben nem túl intenzív és mély, semlegesebb piros bogyósok, hordófűszerek töltik ki szellősen a kortyot, a középre jelentősen elhalványulva, alig közepes lecsengéssel.  Az utóízben némi cseresnek ható kesernye (hordócser?) emléke bizonyult a leginkább meghatározónak. Másnap, a maradékot étel mellé fogyasztva már nem volt ez olyan meghatározó, kedvezőbb volt az összkép.  5 pont. 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr554349430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2012.04.04. 00:15:48

köszönöm, hogy megkóstoltad helyettem, mert évek óta gondolkodom ezen a boron. s mint másutt már kifejtettem: nem tervezek 5 pontos borért pontonként 1.000 huf-ot adni.

Takleréknél az a problémám, hogy imádtam a reservé CF-jüket és Primariusukat 4-6 évvel ezelőtt, mert akkor a jó alkoholos, lekváros vörösöket kedveltem és nem érdekelt az ár/érték arány. most viszont ezzel ellentétes korszakomban vagyok. + az elmúlt években jó ár/érték arányú bort tőlük csak a bikavér (reservé) kategóriában ittam.

nem kóstolnád meg azt is helyettem??? :-D

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2012.04.04. 08:40:29

Örülök, ha hasznosnak találtad a bejegyzést. Nem terveztem kóstolni mostanában az említett tételt :(

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2012.04.04. 19:33:03

@drbarta: na akkor majd én, persze duzzogva csak...:-)
süti beállítások módosítása