A Borrajongó

Jovly: Chinon (cabernet franc) 2010.

2012. március 08. 01:41 - pardi norbi

A Beaujolais-k mellett mostanság a vörös vacsoraboraim elsősorban a Loire menti cabernet franc-ok közül kerülnek ki. 10 és 20 dollár között már kiváló italokat lehet kapni erről a vidékről, amelyek önmagukban, és étel mellett is remekül helytállnak. Nem unalmasak, a kóstolt tételek kivétel nélkül jó tartású, ugyanakkor remekül fogyasztható darabok, a most bemutatott bor is nagyon tetszett. Bővebben Octopus kolléga itt írt loire-i vörösekről.

 

Borunk sötét rubinszínű. Nagyon elegáns, kissé visszafogott illat: fanyar meggy, ribizli, eper, fahéj, kakaó. Közepesen telt virgonc korty, a virgoncságot elsősorban a magas savtartalom adja, egyáltalán nem vékony anyag. Nagyon szépen egyben van, nem érezni sem túlzásokat, sem hiányt, kifejezetten kedves, gyümölcsös-hordófűszeres aromákban tobzódó nedű. Közepesnél kevesebb érett, nagyon sima tannin, érett, finom savak. Remek. 6 pont, 14 dollárért bombavétel.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr534294441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Octopus 2012.03.08. 16:33:13

de megkívántam hirtelen :) Detto, Loire franc & Beaujolais, ezek érdekelnek most a legjobban
süti beállítások módosítása