A Borrajongó

Bott-rytis 2005

2011. szeptember 28. 06:00 - drbarta

Örvendetes kezdeményezése a Terroir Clubnak, hogy kis mennyiségben újra elérhetővé tesz néhány már jó ideje kifutott tételt. Nekem legalábbis mindenképp jó hír, hogy olyan borokhoz sikerült így hozzájutni, melyekről azt hittem, már végleg lecsúsztam.

A bor:

Nagyon szép, komplex illat. Aszalt kajszi, sült alma, méz, sütőtök, erdei gomba, kókusz, pici menta. Mélyről jövő, sokáig szálazható. Szájban kifejezetten telt, mély zamatú korty. Mézes-kajszis-töppedtszőlős-egzotikus gyümölcsös-botritiszes ízek, a kortyközépre tömör, gyurmás mineralitás is csatlakozik.  Harapnivaló mélységgel beterítik a szájüreget, hosszan kitartanak. A savak kifogástalan magasságúak, élénkek, átjárják a szerkezetet, de abba szépen integráltak, kiemelik a zamatokat. Nagyon szép, tartalmas tétel, szépen fejlődő komplexitással, még rengeteg tartalékkal. Vastag 7 pont minimum, olykor megvillantva még magasabb tartományokat is. (91-92)
2 komment
Címkék: tokaj bott kései

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr153260874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása