A Borrajongó

Kikelet: Édes Szamorodni 2005

2010. szeptember 20. 06:45 - drbarta

 A Kikelet-pincének még alig egy éve ismerem termékeit, de máris stabil helyük van állandó tokaji kedvenceim között.

Ezt a bort már tavaszi látogatásom alkalmával volt szerencsém kóstolni. Tetszett, de úgy éreztem évek múlva kellene egyetlen palackomat kinyitni. A kíváncsiság sajnos győzött, így kidugózásra került idő előtt.

Érett kajszis, viaszos, finoman botritiszes illat. Szájban telt és zamatos, az illatnak megfelelő friss és aszalt barackos ízek töltik ki a száj zegzugait. Nem kiemelkedően komplex az aromatika, de még jócskán van ideje azzá válni. A savak élettel teliek, könnyedén szárnyaikra veszik a 100 gramm körüli cukortartalommal megtámogatott jelentős testet, magasak, hosszúak, rétegzetten lüktetnek. Nagyszerű alapanyag, stílusában emlékeztet a nemrég megdícsért Tokaj Nobilis Ahogy termett nevű szamorodnijára. Ami miatt ez mégis kicsit kevésbé tetszett jelenlegi formájában, hogy van a textúrájában egy picike érdesség-élesség, nem annyira selymes és símogató a felszíne. Ennek ellenére tényleg a tokaji édesek felső házába tartozik, nagyon gazdag, nagyon finom és nagyon fiatal. Eléri a 7 pontot.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr752307822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása