A Borrajongó

Kikelet Late Harvest 2007

2010. június 16. 21:35 - drbarta

Berecz Stephanie borait még nem túl régóta ismerem. Első találkozáskor rögtön megfogtak könnyedségükkel, intenzív és kedves gyümölcsösségükkel. Mindenképp egy nagyon színes foltot jelentenek a tokaji borok palettáján. Most leginkább a 2009-es dűlős borokat várom tőlük, előzetesen szenzációsnak ígérkeznek.

Ezt a bort már többedik alkalommal kóstoltam, mindig egyre jobban tetszett. Stílusában abszolút megfelel a pincészet borairól kialakult képnek.

Elsőre zárkózott, édeskésen-szúrós illat, később ez utóbbi komponens eltűnik, töppedt szőlő, aszalt kajszi, pici botritisz mellett kevésbé megszokott exotikusabb hangulat jön elő szép apránként. Szájban a maradékcukor mellett is könnyed érzetű, nem geil, selymes tapintatú, bájosan aromagazdag, hűs citrusok mellett barackos aromák kis mézzel, és egy kis narancshéjas kesernye fűszerezésként . A savak tanítanivalóan profik: kiváló, bizsergető állag, a könnyed érzetű testhez tökéletes arányban passzoló vibráló koreográfia. Nem nagy bor, de kategóriájában ritka elegáns, remek egyensúlyú és nagyon szerethető. Eléri a 7 pontot.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr742087431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása