A Borrajongó

Haláli dizájn - Winery On Demuerte White 2023 és Classic 2021

2024. augusztus 21. 06:00 - furmintfan

A Winery On Creation Demuerte névre hallgató borcsaládja egyszerre borászati és művészeti projekt, Pablo Cortés borász és Karel Fissner kreatív igazgató szerelemgyereke. Yecla DO-ban, a Bodegas Barahonda pincészet feldolgozójában készülnek el a borok, a szőlő a környező ültetvényekről származik. A vörösborok legfontosabb komponense a borvidék jellemző fajtája, a monastrell, emellett garnacha, syrah, cabernet sauvignon, petit verdot, sauvignon blanc és verdejo fajtákkal dolgoznak. A borok címkéjén ugyanaz a központi motívum, a calavera koponya szerepel, amelyet az azték-maja-mexikói kultúrkörből kölcsönöztek, azonban az egyes tételeket az erőteljes színek használata jól megkülönböztethetővé teszi. A feltűnő design valószínűleg a fiatalabb generációkat célozza meg, persze semmit sem ér az egész, ha a borok nem hozzák az elvárható minőséget, de szerencsére ezzel sincs probléma. A Demuerte borcsaládot hét bor alkotja, egy fehér, egy rosé és öt vörös, én most a fehéret és az egyik vöröset kóstoltam meg.

 demuertewhite2023classic2021.jpg

Demuerte White 2023 Yecla
80% sauvignon blanc és 20% verdejo házasítása, 4 hónapig tartályban érlelve. Alma, citrusok, trópusi gyümölcsök és egy kevés fehér tea határozza meg az illatot. A korty jól kitöltött, puha tapintású, kellően lendületes, mégis kerekebb, lágyabb savakkal operál, mint amit mondjuk a Ruedából származó borok nagy részétől megszokhattunk. Érett citrusok, sárga húsú őszibarack, trópusi gyümölcsök, finom fanyarság a korty végén. 6p- (4690 Ft - Borkorzó, Nullahetvenöt)

Demuerte Classic 2021 Yecla
50% monastrell és 50% syrah házasítása, 9 hónapig francia hordókban érlelve. Érett, meleg hangulatú illatában édesfűszerek, kék és lila virágok, erdei gyümölcsök dominálnak, cseppnyi balzsamecet és idővel némi földesség is feltűnik. Az erős közepes testhez érett, bársonyos tapintású tannin, ideális mennyiségű sav tartozik. Inteznív ízvilágában az érett sötét bogyós gyümölcsök és az édeskés, egzotikus fűszeresség vezet - fekete ribizli, szeder, fahéj, szegfűszeg, csokoládé -, második napra kicsivel jobban érvényesülnek a pörkölési aromák. 6p (5890 Ft - Borkorzó, Nullahetvenöt)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3618465725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása