A Borrajongó

Ünnepi köntösben - St. Andrea Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2018

2022. december 24. 06:00 - furmintfan

Idén ünnepli fennállásának 20. évét az Egri borvidék egyik meghatározó pincészete, a St. Andrea. A birtokon számos különleges eseménnyel készültek az évfordulóra és ünnepi külsőt kapott a borászat szortimentjének egyik alapköve, a Hangács is. A St. Andrea dűlős bikavére a 2018-as évjáratból a megszokott ezüst színű címke helyett sötét arany színű címkével került forgalomba. A Hangács azonban nem csak külsőleg ünnepi, a karácsonyi asztalra is méltó bor, én pedig ezúton meg is ragadnám az alkalmat, hogy boldog karácsonyt és szép ünnepi borokat kívánjak a kedves olvasóknak.

standreahangacsegribikaver2018.jpg

St. Andrea Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2018
Kékfrankos, merlot, cabernet franc és pinot noir házasítása a Demjén melletti Hangács dűlőből. Meleg hangulatot árasztó illatában érett piros és fekete bogyós gyümölcsök elegyednek meggyes, szárított zöldfűszeres, édesfűszeres, étcsokoládés motívumokkal, az aláfestést pörkölési aromák és némi füstölt sonka szolgáltatják. Másnap határozottabbak az édes erdei gyümölcsös és édesfűszeres jegyek, a háttérben pirítós. Kóstolva szinte berobban a szájba, élénk savak, közepes mennyiségű, kissé tapadós tannin alkot szilárd vázat, az alkohol enyhén melegíti a sűrű szövésű korty második felét. Izmos testű, koncentrált, masszív felépítésű, de ezzel együtt sem nehézkes a bor. Az érett erdei gyümölcsök - fekete ribizli, szeder, málna - meggy és szilva mellett diszkrét fűszeresség,  étcsokoládé és minimális szójaszósz jelenik meg ízében. Erőteljes, még fejlődő stádiumban álló, de már most is élményt adó bikavér. 7p (6950 Ft - Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9518008414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása