Nem sok vörösbor nyílt ki itthon a nyáron, de az egyik hűvösebb napon egy könnyedebbre hangolt kékfrankoshoz megjött a kedvem. Az Aldi polcain a közelmúltban tűnt fel a 2021-es Lajvér Kékfrankos, akkor be is ugrott egy palack a kosárba, most pedig eljött a kóstolás ideje. A Lajvér eddig úgy él a fejemben, mint egy baráti áron korrekt minőségű borokat készítő pince, bíztam benne, hogy legalább ezt a szintet most is hozzák. Nem tudom, hogy ez a bor megegyezik-e a pincészet "normál" kékfrankosával, amelyeket a legtöbb hiperben meg lehet vásárolni, ez mindenesetre a hátcímkéjére kapott egy "Aldi" megjelölést, úgyhogy elképzelhető, hogy kizárólag az üzletlánc számára készített tételről van szó.
Lajvér Kékfrankos 2021
Az illat inkább sötét bogyós gyümölcsöket, sötétebb színű meggyet idéz, idővel feltűnik benne egy kis virágosság is. A bor karcsú teste fürge savakra és kevés tanninra támaszkodik. Az ízvilágot leginkább fanyar sötét bogyós gyümölcsös és meggyes aromák határozzák meg, enyhe kakukkfüves, zöldfűszeres, borsos aláfestéssel. A korty közepétől a lecsengés végéig viszont beúszik a képbe egy kis szenes kesernye, ami némileg leárnyékolja a gyümölcsöket. 5p- (1500 Ft - Aldi)