A Borrajongó

Kicsi csillag - Thummerer Egri Csillag 2019

2020. november 27. 06:00 - furmintfan

A Thummerer Pincészet is egyike azoknak az egri borászatoknak, amelyek talán indokolatlanul keveset szerepelnek a boros média felületein, beleértve kis blogunkat is. A mintegy száz hektáros birtok már csak méreteiből és az egri hagyományokból is táplálkozva elég széles portfólióval és kereskedelmi partnerhálózattal rendelkezik, és - amennyire a saját benyomásaim igazolják - mind a hiperek polcain fellelhető mindennapi fogyasztásra szánt palackok, mind a komolyabb beltartalmú és árazású, kiműveltebb és/vagy tehetősebb borkedvelői réteget megcélzó tételeik megállják a helyüket az adott kategóriában.
Nemrég mintegy ötletszerűen kaptam le ezt palackot az egyik Lidl üzlet polcáról és ez a bor is visszaigazolta a pincével kapcsolatos eddigi tapasztalataimat.

thummereregricsillag2019.jpg

Thummerer Egri Csillag Classicus 2019
Ez a pincészet "alap" Egri Csillag tétele, de készítenek bort a Superior kategóriában is. Királyleányka, sauvignon blanc, tramini és zenit házasítása. Az illat friss és intenzíven gyümölcsös, talán a körte dominál, mellette alma, szőlő, egy kevés licsi és trópusi gyümölcs. A közepesnél könnyedebb test alá aránylag lágyabb, puhább jellegű savak dolgoznak, de a szükséges tartást megadják, eleinte minimális CO2 is érezhető. A testhez képest az alkohol hangyányit emelkedett, a finisben van egy minimális fűtő hatása és némi kesernyét is csempész a lecsengésbe. A korty azonban elsősorban sok érett gyümölcsöt idéz: ismét körte, alma, fehér őszibarack, szőlő, enyhe trópusi érintés. Mindent összevetve profi módon összepakolt, jól iható bor, az árát - főleg amennyiért én vettem - bőven megéri. 5p (1000 Ft - Lidl, de max. 1600 Ft-ig terjedő áron számos hiper- és szupermarketben és borkereskedésben beszerezhető)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9016303516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungert · http://borrajongo.blog.hu 2020.11.27. 10:33:52

Ez tipikusan az a bor, amit biztosan nem vettem volna le a polcról, node jóva', akkor majd teszek egy próbát.

furmintfan · http://borrajongo.blog.hu/ 2020.11.27. 10:40:13

A múltkori távolról koordinált vásárlás első kudarcba fulladt körének eredménye lett ez a palack, de tulajdonképpen szép mentés. :D

icceman 2020.12.05. 21:51:51

Nekem nem jött be. Az a " némi kesernye " túl sok.

furmintfan · http://borrajongo.blog.hu/ 2020.12.05. 23:02:45

@icceman: Elhiszem, tolerancia kérdése is, meg hőmérséklettől is függ.

Sinyi2016 2020.12.06. 07:41:44

Ezt a bort nem kóstoltam. De más pincéktől Egri csillagot igen. Valahogy egyik sem jött be. Most már nem igen próbálkozom vele.
süti beállítások módosítása