A Borrajongó

Borok a kereskedőtől – LiberPack

2020. április 03. 06:00 - ungert

Időnként előfordul, hogy megkeresést kapunk aktuálisan piacra lépő borászoktól és kereskedőktől egy-egy tételük megkóstolásával kapcsolatban. Ez a bejegyzés is hasonló indokok mentén született meg: Ivády Dávid, a LiberPack nevű borwebshop tulajdonosa ajánlott fel a számunkra két palackot kóstolásra. Mi pedig éltünk a lehetőséggel, és az elmúlt hétnek a végén érzékszervi vizsgálat alá vetettük őket. A borok ezúttal kiválóan vizsgáztak.

bak.jpg

Stumpf Pincészet Egri Sauvignon Blanc Classicus 2017

Az egri Stumpf Pincészet számomra új névnek számít, pedig furmintfan már írt korábban néhány borukról a blog hasábjain. Ez a sauvignon blanc mindenesetre felkeltette az érdeklődésemet, noha a fajtajellegesség bélyegét biztosan nem lehet rásütni. Az illat tiszta és jól definiált, almás-körtés-barackos alapokkal, mellőzve a gyakran emlegetett nyersebb, zöldesebb jegyeket. A korty egyensúlyos, a közepes mennyiségű sav jól megtartja az illatazonos gyümölcsökre épülő kortyot. Közepesen hosszú, de tiszta utóízzel búcsúzik.

Fogyasztó legyen a talpán aki vakon felismeri benne a fajtát, de ez semmit sem von le az erényeiből. Szerettem, 6 pont. (3790 Ft)

Válibor Syrah 2017

Váli Péter boraihoz ritkán van szerencsém, ezért kifejezetten örültem, hogy néhány tétel elérhető a bejegyzés indokát képező internetes kereskedőnél. Ha már Badacsony, akkor talán kevésbé lett volna kockázatos fehérrel próbálkozni, én viszont kíváncsi voltam rá, hogy működik-e ez a történet syrah-ban is. Röviden: nagyon működik. Ha távolabbról nézzük, akkor azt állíthatjuk, hogy ez a bor nem erőből és nagyságból, hanem kifinomultságból és részletgazdagságból ad nemzetközi szintű leckét, ami a hazai vörösborok szélesebb általánossága esetén is ritka. 

Eszményien, kifejezően tisztán meggyes, cseresznyés és epres, a sok gyümölcs mögött pedig élénk, illatban és ízében is sokáig szálazható fűszerességgel. A korty savcentrikus, de szerencsére elsőosztályú savakkal operál, melyet a közepesnél kevesebb mennyiségű, de kiváló minőségű tannin egészít ki. Hosszú és emlékezetes bor, amely úgy tud nagy lenni, hogy közben rendkívül jól fogyasztható is. Kiváló magyar vörös, le a kalappal. Eléri a 7 pontot. (4490 Ft)

A palackokat Ivády Dávid, a webshop üzemeltetője ajánlotta fel a számomra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7315566204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása