A Borrajongó

Tegnap ittam - Pátzay Premium Pinot Noir Rosé 2018 Magnum

2019. szeptember 11. 06:00 - furmintfan

A nemrég megénekelt Pátzay Rosé kapcsán említettem, hogy eredetileg nem azt a bort szerettem volna megkóstolni, hanem a pinot noir-ból szűrt rosé-t. A normál palackos kiszerelés viszont már mind a borkereskedésekben, mind a pincénél elfogyott. Nos, minden kívánságom így teljesüljön, ráadásul duplán: a Pátzay Birtok kedves felajánlásának köszönhetően kaptam viszont egy magnumpalackot, így mégis összejött a mintavételezés.

patzaypinotnoirrose2018magnum.jpg

Pátzay Prémium Pinot Noir Rosé 2018 Magnum
Az illatban eleinte szamóca, cseresznye és egy kis virág tűnik fel, majd őszibarackos aromákat is felfedezhetünk. A korty sima, finom savakkal, szép textúrával kényeztet, pici édességérzet és leheletnyi fanyarság kettőssége kíséri végig. Szájban helycsere történik: először jön a végig érezhető őszibarack, majd érkeznek a  szamócás, cseresznyés jegyek, a célegyenesben még citrusos motívumok csatlakoznak. Nagyon kellemes, elegáns rosé, simán a hazai átlagszínvonal felett teljesít. Az ár természetesen a magnumpalack miatt kétszeres, de aki az őszi kerti partikon akar egyet villantani, annak jó választás lehet, nálam a hétvégén bevált. 5p+ (1,5 l - 4865 Ft - Veritas)

A palackot a Pátzay Birtoktól kaptam, köszönet érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4515051332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása