A Borrajongó

Tegnap ittam - Barcelino Rosado 2018

2019. augusztus 03. 06:00 - furmintfan

A magyar rosé-átlaghoz viszonyítva drágább francia rosé után árban kicsit lejjebb megyünk, földrajzilag pedig a szomszédos Spanyolországba nézünk át. A Lidl aktuális ibériai promóciója jóvoltából július végén megjelent néhány baráti áron kapható spanyol bor az áruházak polcain, én pedig a kinti hőmérséklethez igazodva ezt a rosé-t emeltem le.

vinabarcelinorosado2018.jpg

Vinos Barcelino Rosado 2018 Catalunya
A nevében is Katalónia fővárosára utaló bor címkéje a katalán építész-zseni, Antoni Gaudí egyik barcelonai remekművét, a Casa Batlló-t idézi. A szőlőfajta - némiképp meglepő módon - merlot, bár Catalunya eredetmegjelöléssel meglehetősen széles fajtaválasztékból dolgozhatnak a pincészetek, szóval ez csak elsőre meghökkentő.
A bor a spanyol rosé-kra általában jellemző módon sötétebb színű - nálunk ez már szinte siller - , hasonló árnyalatokban játszik, mint egy szamócaszörp. A szamócaszörpös analógia illatban is megáll: édes piros bogyós gyümölcsök, szamóca, málna a domináns jegyek, idővel némi őszibarackkal kiegészülve. Ugyanezek a gyümölcsök jelennek meg a bor ízében is, egy kis édességérzet kíséretében. Egy pici tutti-frutti minden fronton befigyel; ízben kevésbé, vagy ott jobban ellensúlyozzák az egyébként nem túlpörgő savak és a minimális fanyarság. Összességében véve elég populárisra hangolt bort kapunk a pénzünkért, talán a magyar rosé közízléshez közel is áll ez a stílus (azoknál hangyányival tartalmasabb), viszont nem drága. 4p (1000 Ft - Lidl)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2514989290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása