A Borrajongó

Tegnap ittam - Csányi Pincészet Villányi Shiraz 2017

2018. október 20. 10:35 - furmintfan

Az őszi hiperes akciók megszondáztatását és megéneklését végül három poszttal zártam, de egy kicsit még maradnék a mai "tegnap ittam"-ban is a hipermarket-kínálatnál, csak ezúttal egy állandó jelleggel elérhető borról lesz szó, mintegy közszolgálati céllal. Szokásunk siránkozni azon, hogy jó (vagy legalábbis korrekt) magyar vörösbort olcsón nehéz vásárolni, de azért van kivétel, ami erősíti a szabályt. A mai bor pont ilyen.
csanyishiraz2017.jpg

Csányi Pincészet Villányi Shiraz 2017
Az illat zavarmentes, közepesen intenzív, édesfűszereket, fekete bogyós gyümölcsöket mutat leginkább, szegfűszeg, szegfűbors, fekete ribizli, áfonya, szeder és némi gyógynövény formájában, egy kevés kakaóporral meghintve. Szájban karcsú, könnyű, kellően élénk sav és kevés finomszemcsés tannin támogatja. Íze az illatra rímel: fekete bogyósok, édesfűszerek, pici bors, étcsoki és kakaópor. Nem egy bonyolult történet, de az egyensúlya rendben van és még fajtajelleget is villant. Magában is, ételhez is simán lecsúszik, a mindennapok kísérőborának szerepét tökéletesen betölti. 5p- (1000 Ft, időnként akciósan olcsóbban is elérhető - Aldi)
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3214311963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ungert · http://borrajongo.blog.hu 2018.10.21. 06:32:00

Ezt meg tudom erősíteni, évek óta és évjárattól függetlenül jó vétel. Már amikor kapható.
süti beállítások módosítása