A Borrajongó

Pannon Bormustra

2012. május 07. 18:10 - akov

pannon.jpgA héten végre rajtunk a sor. Egy picit megfürödhetünk a nemzetközi borsajtóban. Május 9-12. között rendezik meg a Pannon Bormustrát, amely hazánk messze legszínvonalasabb, nemzetközi kikacsintásra nem rest borversenye. A szervezőknek évek óta komoly zsűrit sikerül összetrombitálnia, amely bizony néha meg is mondja kért vagy kéretlen véleményét. Ez tehát egyrészt örömteli, másrészt pedig fenemód éles fegyver. Az idei zsűrit elnézve rettentő nehéz dolga lesz a túlérett, alkoholos és „jólmeghordózott” Dél-pannon vöröseknek. A zsűri jó része nemhogy nem rajong ezekért, de kifejezetten az elegáns, a természetes és a termőhelyet szépen bemutató borok szószólója.

Máris két zsűritag blogját ajánlom kitüntető figyelmetekbe, érdemes lehet követni őket a következő napokban, esetleg hetekben. Házikedvencem, Jamie Goode Wineanorak-ja egész biztosan őszintén be fog számolni a Bormustrán tapasztaltakról. Azt hiszem Goode korábbi magyar posztja jól mutatja a nemzetközi áramlatok és a magyar száj közötti szakadékot. Reméljük, ezúttal sikeresebbek leszünk nála. Az Óceán túloldalát Alder Yarrow, a híres Vinography befolyásos bloggere fogja képviselni a zsűriben. Reggeli posztját máris a magyar nemzeti címerrel illusztrálta, hírt adva arról, hogy elindult Magyarországra „bírálni, kóstolni és tanulni”. A magam részéről tűkön ülve várom véleményüket és egyúttal jó olvasást kívánok Nektek!

Összefoglalva, a Pannon Bormustra zsűrije:

  • Wojciech Bońkowski (Lengyelország)
  • Jamie Goode (Egyesült Királyság)
  • Kató András AIWS
  • Isabelle Legeron MW (Franciaország)
  • Mészáros Gabriella AIWS
  • Romsics László AIWS
  • John Szabo MS (Kanada)
  • Tara Q Thomas (USA)
  • Alder Yarrow (USA)

Érdemes még megemlíteni, hogy a Bormustra legjobb boraival május 12-én (szombat) sétáló kóstoló keretében lehet megismerkedni, sőt a zsűri legkiválóbb tagjai mesterkurzusokkal örvendeztetik a díszes közönséget. Egészségünkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr404494551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása