A Borrajongó

Külföldi egyveleg 2023/2

2023. május 13. 06:00 - furmintfan

Az idei második külföldi boros egyveleg is megérkezett (és hamarosan követi a harmadik is). Főleg spanyol, osztrák és olasz borok, mellettük még például újvilági tételek, egy pár olcsó bubis ital és egy fehér portói kapott helyett ebben a merítésben.

egyvelegdugokk38.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Rejtőzködő borvidékek - Mallorca minimix

2023. május 11. 06:00 - furmintfan

Ismét egy tematikus válogatás következik mallorca-i borokból néhány tétel erejéig (előzmények itt és itt). A szigetről és borairól, szőlőfajtákról és borstílusokról korábban volt már szó itt és itt. Nem is bocsátkoznék ismétlésbe, most csak rövidke jegyzetek következnek néhány tételről. A fehérek és a vörösek mellett belefért a válogatásba egy rosé és egy kékszőlők felhasználásával készített fehérbor is.

mallorca202304.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Zenit és rosé kétszer - Etyeki Kúria és Mérész Sándor Projekt

2023. május 09. 06:00 - furmintfan

Az Etyeki Kúria letisztult és következetes portfóliója mellett új leágazásként jelentek meg pár éve a kis palackszámban készülő Mérész Sándor Projekt borok. Ez Mérész Sándor "játszótere", ahol a Kúria főborásza kiélheti kísérletező kedvét, akár szőlőfajták, akár borkészítési praktikák terén.

etyekikuriazenitrose1.jpg
Az MSP sorozat két jelenleg is futó tagja egy zenitből készült fehérbor és egy nem szokványos módon érlelt rosé, mindkettő a 2021-es évjáratból. A Kúria "alapszériás" fehérbora, a White 2022-es kiadása történetesen szintén zenitből készült, így adta magát, hogy a pince White és Rosé borait együtt kóstoljam meg a két MSP tétellel.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása