A Borrajongó

Nyárelő - Skizo Sauvignon Blanc 2022

2023. május 05. 06:00 - furmintfan

A meleg idő beköszöntével itt a friss, üde fehérborok szezonja, a május egyébként is a sauvignon blanc hónapja (International Sauvignon Blanc Day, stb.), bontottam hát én is egy sauvignon-t. Sike Balázs egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját név alatt futó, a terroir kifejezését célzó borokra, de a Skizo jól bevált alapszériás tételei sem merülnek feledésbe. A könnyed, jól iható reduktív borok mindig hozzák a kötelezőt, nálam a sorozatból a sauvignon blanc a favorit (a borásznak is nagy kedvence a fajta), ennek a 2022-es évjáratáról lesz ma szó.

skizosauvignon2022.jpg

Skizo Sauvignon 2022
Friss, üde illat, de nem a szokványos harsány sauvignon blanc-vonalon mozog. Vágott fű, paprika és trópusi gyümölcsök helyett diszkrétebb, zöldalmás, citrusos, zöld teás aromák színezik, a kezdeti bodzás aroma egy idő után eltűnik belőle, a helyébe kemény húsú fehér húsú őszibarack lép. Könnyű, eleven, ropogós, feszes savak vezetik, a miniatűr buborékok egy kevés szén-dioxid jelenlétéről is tanúskodnak. A savérzet élénk, határon táncol, még éppen nem túlzó (nekem), mellette az alacsony alkohol (12%) és talán késhegynyi maradékcukor is segít, hogy gördülékeny legyen a korty és jöhessen a második a pohár is. Az ízképet is a zöldalmás, citrusos, zöld teás jegyek határozzák meg. Igazi nyári teraszbor, fröccsnek vagy magában. 5p (2790 Ft - Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr218116286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása