A Borrajongó

Aszúnapra - Bardon Aszú 2013

2022. december 10. 06:00 - furmintfan

December 10. a Nemzetközi Tokaji Aszú Nap és erre az alkalomra évek óta egy vagy több tokaji aszúról szóló írással szoktunk jelentkezni. Idén a saját készletből próbáltam egy olyan pincészettől bort választani, akikről ritkábban esett szó. Így került a kezembe az erdőbényei Bardon Borászat 2013-as aszúja, tőlük ráadásul emlékeim szerint nem is kóstoltam eddig aszút.

bardonaszu2013.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

FineWines Új-Zéland portfólióbemutató V.

2022. december 08. 06:00 - furmintfan

A FineWines.hu kínálata 2018-ban bővült ki több új-zélandi borászat tételeivel és azóta is folyamatosan alakul a szigetországból elérhető választék. A nagyobb lélegzetű évenkénti beszerzéseket általában követte egy portfólióbemutató is a Carpe Diem-ben, ezekről minden alkalommal készült egy kis beszámoló is a blogon. Idén is érkezett egy nagyobb szállítmány, részben a már jól bejáratott pincészetek borainak aktuális évjáratával, részben új szereplőkkel. Az új tételek bemutatása sem maradt el, ezúttal azonban már az N28 adott otthont a kóstolónak.

finewinesujzeland2022_01.jpg

A sor nagyobb részét fehér tételek alkották, többségében sauvignon blanc-ok, egy pinot gris-vel és egy chardonnay-val kiegészülve. A vörösboros mezőny fele pinot noir-okból állt, majd két syrah és egy bordeaux-i házasítás zárta a kóstolót. Igazi nagyágyúk most nem szerepeltek az eseményen, de - többnyire - stabil színvonalat képviseltek a borok.

Tovább
Szólj hozzá!

Őszi borpár(baj)ok 2022

2022. december 06. 06:00 - furmintfan

Az őszi borpárbajos posztban könnyed magyar sauvignon blanc-ok, osztrák zöldveltelinik, érlelt új-zélandi riesling-ek, hordós villányi rosé-k, etyeki pinot noir-ok, dél-balatoni vörös házasítások és Chianti Classico-k kerültek egymás mellé.

parbajok_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása