A Borrajongó

Örömet inni – Losonci Nyitnikék 2017

2019. április 09. 06:00 - ungert

Tízperces egységekben is egész számmal mérhető időt pazaroltam el arra, hogy gondolatokat tereljek össze az aktuális helyzetről. Önnönmagam helyzetéről, hiszen helyzet van még rajtam kívül is sokféle. Azok talán érdekesebbbek is, mint emez. Mármint a sajátom, ami nagyjából éppen olyan, mint bárki más sajátja. Úgyhogy csakhamar félredobtam az önmegmagyarázás igényét és folytattam az összpontosítást a vasárnap estémre.

2c40ff5f-b60c-46a7-9935-90eb06393d90.JPEG

Az egészheti kifelé után ugyanis legalább ilyenkor van idő a befelére is. Kézbe venni a postaládából félredobott újságot. Szűrni-reszelni az elmúlt napok pixelsorait. Haladni a regénnyel, amely alatt használatlanság miatt önlemerült a könyvolvasó. És persze ilyenkor van idő a borra, még akkor is, ha mostanában egyre ritkábban szövegeződnek meg a blogsorokon.

Ekkor többnyire könnyű, szórakoztató, valamint a fenti körülmények miatt kevesebb figyelmet igénylő borokat szeretnék inni. Sőt, a helyzet úgy áll, hogy leginkább máskor is. Nincs igényem a megfejtésekre, helyette inkább finom ízekre, tiszta, sűrűbb figyelmet nem igénylő, közvetlen örömforrásokra vágyok. Losonci Bálint aktuális nyitnikékfrankosa pedig éppen ilyen folyékony öröm: nem követel figyelmet, inkább csak szórakoztat a palack elejétől a végéig.

Nem nagy meglepetés ez, persze, a korábbi évjáratok rendszeresen képezték ivás és írás tárgyát is, többnyire hasonló végeredményekkel. Kettőezer-tizenhét csak folytatja a megkezdett történetet. Szűretlensége okán kissé zavaros, illatban és ízben pedig rutinszerűen hozza a friss, málna- és eperlére hasonlító direkt, frissítő, savlendületes karaktert, amire az ilyen vasárnap estéken szükség van.

A fenti okok miatt szinte lendületből csúszik le nemcsak az első pohár, de gyakorlatilag a teljes palack is, ami a moderáltabb szeszkészlete miatt problémamentesen kezelhető fejben is. Nem fordítja ki a sarkából a világot, ellenben olyan magas az örömfaktora, hogy az ötpontos számértékeléssel ismét elfedve marad az úgynevezett élmény, melynek okán hamarosan megyek a palackutánpótlásért. Bizonyára lesznek még vasárnap esték. (2950 Ft, Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8614747263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása