A Borrajongó

Tegnap ittam - Miklóscsabi Nem férünk a bőröndbe Chardonnay 2017

2019. február 06. 06:00 - furmintfan

Nem is tudom szerepelt-e már móri bor a "tegnap ittam" sorozatunkban, ha nem, akkor most épp itt volt az ideje. Miklós Csabit, vagy ahogy a pince nevében is szerepel, Miklóscsabit valószínűleg nem kell bemutatni. A mindig mosolygós borász sokat tett azért, hogy Mór ismertebbé váljon a magyar borfogyasztók körében. Az Ipacs Gézával közösen alkotott, Mór nevével különféle szóviccekkel játszadozó feltűnő palackok egyből megragadják a figyelmet.
Én most egy meglehetősen hosszú fantázianevű, és általában elég jól teljesítő chardonnay-val barátkoztam.

mikloscsabinemferunkaborondbechardonnay2017.jpg

A bor három hónapig érlelődött finomseprőn, 400 literes hordóban. Illatában a gyümölcsöké a főszerep, a seprős és hordós érlelés aromái a háttérben húzódnak meg. Érett alma, őszibarack, pici banán és ananász, mögöttük seprős, édesfűszeres jegyek. Kóstolva lendületes, peckes, de nem túlzó savak repítik a bort, finom krémesség és határozottan érezhető maradékcukor teszi gömbölyűbbé a kortyot. Zamatos, vidám, jól fogyasztható bor született ismét, ahogy a korábbi évjáratokban is. 5p+ (2750 Ft - Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9514605664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása