"Friedrich Dániel útja a Degenfeldtől a Pántlika Pincészet érintésével a Szent György-hegyre vezetett, egy éve Szászi Endrénél dolgozik. Időközben szintén szakmabeli párjával, Csizsinszky Dórával is egy kis családi tulajdonban lévő szőlőt művel és készít bort Badacsonyörsön, ahol fél hektáron olaszrizling, ottonel muskotály és rózsakő terem. A birtok egyébként a Badacsonyörs és Ábrahámhegy határán található Bagolykő szikláról kapta nevét." - írtam a Bagolykő Birtokról másfél évvel ezelőtt, egy villámlátogatás kapcsán.
Akkor a pince első borait még mintaként szemléztük, azóta viszont kialakult a design és a 2016-os évjáratból már vannak kereskedelmi forgalomban elérhető tételek. Idén november végén Friedrich Dániel meglepett néhány palack 2016-os borral, amelyeket január elején meg is kóstoltam (másnap ungert is kapott egy kis ízelítőt a nyitott üvegekből).
A kis családi pince birtokában levő fél hektárnyi, nyugati fekvésű területen tehát három fajta osztozik: olaszrizling, ottonel muskotály és rózsakő, mind 2013-as telepítés, amelyeket 2013-ban telepítettek. A szőlőben felszívódó szereket csak minimális mértékben, gyomirtót egyáltalán nem használnak. A borok 24 órás ülepítést követően többféle szelektált élesztővel erjedtek tartályban, a rózsakő egész fürtösen, az olaszrizling bogyózva került a présbe. Az Olaszrizling 2016 és a Rózsakő 2016 seprőn maradt néhány hónapig, felkevergetés nélkül. A 2016-os évjárat nagyon jól sikerült pincénél, a borvidék több részét sújtó csapások elkerülték az ültetvényeket.
Jelenleg elsősorban a pincénél és a borvidéken (pl. Pláne Badacsony Borterasz) lehet hozzájutni a borokhoz, de a fővárosban is van néhány beszerzési forrás (DemiJohn, A Bor).

A 2016-os tételek közös jellemzője a tisztaság, az alacsony alkoholfok és lendületesség, ezeknek a vonásoknak köszönhetően pedig nagyon jól iható borokról beszélünk.