Van egy olyan jó/rossz, de mindenképp unalmas szokásom, hogy nagyon várt kóstolók előtt szeretek bemelegíteni, ráhangolódni.
Így történt, hogy a hét végi, már beharangozott riesling-sorunk olyan távolinak tűnt még a hét elején, hogy fel kellett magam csigázni néhány hasonszőrű tétellel.
Így esett a választás két Peter Lauer-féle parcella-válogatásra. Magyarországon is kaphatóak,itt.
A Saar-vidéki pincészetet jelenleg a negyedig generációs Lauer, Peter irányítja,a pincemunkálatokért viszont immár egyre inkább a fia, Florian felelős. 6 hektárnyi birtok, elsősorban az Ayler Kupp dűlőben. A dűlő egyes karakteres parcellái külön-külön is forgalomba kerülnek. A címkéken az aktuális hordó számát is feltüntetik. Igyekeznek minél később szüretelni. Egészfürtös préselés után a must saját élesztőkkel 1000 literes fahordókban erjed. A borok természetes lekerekedése érdekében hosszan finomseprőn tartják.
A képen az Ayler kupp-dűlő. Forrás: Wikipedia
Nézzük a borokat: