A Borrajongó

Szegedi borfeszt II.

2011. május 17. 19:07 - drbarta

Folytatás köv:

 

St.Andrea
Napbor 10: Alma, édesfűszer. Könnyű test, laza szerkezet, kellemes, primer gyümölcsökre épülő ízek. Kissé híg és rövid, de rendben van. (4p)
Örökké 09: Élénk gyümölcsök, alma, licsi, zsírkrétás mineralitás. Komolyabb anyag, tömörebb maggal. Nem túl komplex, de van mélysége. (6p)
Hárs 09: Zárkozottabb illat, hasonló az előzőhöz, virágosabb. Közepesen telt, lazább szerkezet. Az alkotók arányosak, a helyükön. Aromaintenzitás lehetne nagyobb, a keret elbírná. (5p)
Kutyafáját 08: Illatában pirosbogyós gyümölcsök, zöldfűszerek, kapor. Könnyű test, laza szerkezet, érintésnyi tannin, puha savak. Kellemes, gyümölcscentrikus aromák, nem intenzívek, nem komplexek, de belepasszolnak a képbe. (4p)
Csakegyszóval pinot noir 08: Hasonló világ, pirosbogyósokkal, zöldfűszerekkel. Egy picit teltebb, de még így is alig közepesen. Érintésnyi tannin, sima, egyenes savakra épülő szerkezet. Csersznyés-kapros ízei is picit jobban kitölti a szájat, de mélységben, komplexitásban még itt sem járunk magasan. Hasonló világ, kicsivel hosszabb és tartalmasabb.(5p)
Ferenchegy pinot noir 08: Pirosbogyós gyümölcsök mellett némi karamell, gyógycukorka. Kevés tannin, szép, cizellált, hosszabb lefutású savak. Komplexebb, összetettebb szerkezet, de ízeiben rusztikusabb, kevesebb frissességgel. (5-6p)
Áldás bikavér 08: Piros és feketebogyós gyümölcsök, zöldfűszerek. Mélyebb, mint az eddigiek. Szájban közepesen telt, közepes mennyiségű tanninnal, sima savakkal. Jól definiált, tiszta erdei gyümölcsös ízek. Kerek, zamatos bor, a lecsengésben némi poros szárítás. (6p)
Hangács bikavér 08: Visszafogottabb, nehezebben szétszálazható illat. Szájban szokatlanul édeskésen indít. Közepesen telt, közepes, vagy attól picit több tanninnal. Tömör, mag, cizellált savak. Kissé szárít ő is a végén. Előző bortól komolyabb, fajsúlyosabb, de kevésbé bájos és gördülékeny.(6p)
 
Pfneiszl
Syrah Rosé(pink) Sparkelina 10: Félédes gyöngyözőbor. Hát, üdítőital, semmi több, ugyanakkor zavaró tényezők nélkül. (3?)
Merlot ÖKO 10: Friss, édeskés erdeigyümölcsös világ illatban és ízben egyaránt. Egyszerű felépítésű, jó egyensúlyú, sima felszinű, kerek korty. Jóivású, szerethető, tiszta és jól definiált gyümölcsössége végett. (5p)
Tango ÖKO 09: Erdeigyümölcsök, szilva, édes fűszerek. Kifejezetten vonzó és buja illat. Szájban kevesebbet nyújt. Közepesen telt, közepesnél több tanninnal, túl lágy savakkal. Sima felszinű bor, visszafogott erdei gyümölcsös-zöldpaprikás ízei nem tudják megfelelően kitölteni a méretét.(4-5p)
Cab.Sauvignon 07: Erdei gyümölcsös, zöldpaprikás illat és ízvilág. Édeskés, populáris korty, viszonylag sok, de sima tanninnal. Lágy savak, kissé rövid lecsengés. Végére kicsikét asztringenssé válik. (4-5p)
Kékfrankos 007: Aszalt gyümölcsök, édes buja fűszerek. Közepesnél teltebb, jelentős tanninnal és savakkal. Komoly, sűrű kortyközép. Édeskés ízek. (6p)
 
Malatinszky

Serena 09-Noblesse (rajnai, muscat ott.,chardonnay) : Meghallgattuk a monológot, miszerint Európa legjobb fehérborát tisztelhetjük benne, valamint az angol királynő kedvence stb…Citrusok, zöldalma, élénk gyümölcsök az illatban. Tetszetős, de nem indokolja a magasztos felvezetést. Tiszta, áttetsző, alapvetően jó felépítésű korty. Zamatai kellemesek, de jóval visszafogottabbak, mint vártam kissé hígnak tűnik a bor. (4-5p)

Merlot Rosé Noblesse 09 (hordós): Élénk illat, eperrel, cseresznyével. Közepesen telt, jól definiált, nem művies gyümölcsökkel. Tiszta, sima felszinű, jól iható, lehetne élénkebb. (5p)
Kadarka le Sommelier 07: Illatában gyógycukorka, édes fűszerek, fülledtség. Szájban nagyon kevés. Üres aromavilág, savak még vannak.
Eleven 2009 (S.B., Chardonnay) Élénk gyümölcsös illatok, citrus, lime, vegetális jegyek. Tiszta, könnyű korty, kellemes, de felszínes zamatok. (4p)
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr392911815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bodomi 2011.05.19. 10:52:22

Ez eddig alig közepes átlagban. Nem a legerősebb anyagokkal jöttek elő a borászok a Széchenyi térre, ha hihetünk a számoknak itten!

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2011.05.19. 11:26:51

@Bodomi: Részben igaz. St. Andreánál elég korrekt a sor, tulajdonképpen a Merengő hibádzik. Malatinszky viszont pl. hozhatott volna valamit a Kúria-sorozatból, olyannyira nem éreztem meggyőzőnek így a sorát, hogy a Noblesse vörösekre már nem is voltam iagzán kíváncsi.
A számokról:
Mivel elég rövid idő alatt kóstoltam sok bort, ezért a számok, tényleg csak futó benyomások. A felhozatal egésze szerintem is közepes, de minden stílusban azért lehet találni igen jót.
süti beállítások módosítása