A Borrajongó

Bozóky Móri Sauvignon Blanc 2008

2010. június 14. 20:37 - drbarta

A Szegedi borfeszten bukkantam rá először a pincészet boraira. A gyors kóstolás során ez a bor nyerte el leginkább tetszésemet a portfolió szárazai közül, árban is igen kedvezőnek tűnt. Logikusan adódott így, hogy nyugodtabb körülmények között is találkozzak vele:

Illatában friss gyümölcsök, barack, citrusok, némi exotikus gyümölcs, kis vegetális felhang. Direkt, de vonzó. Szájban friss és légies, a közepesnél karcsúbb, de nincs olyan érzetünk, hogy vékony lenne, az illatban megismert aromák karöltve egy kis meszes karakterrel kellő mértékben kitöltik a kortyot, a reduktív sauvignon blanc-oknál tapasztalt erőteljesen vágottfüves karakter szerencsére alig érződik. Az arányok nagyon jók, érzetre talán egy kis maradékcukor is lehet benne. A savak érettek és vibrálóak, az aromavilághoz jól passzol szerkezetük. Kicsit lehetne hosszabb, de nagyon szerethető bor, 1600 Ft-ért remek vétel. 5 és 6 pont között (szubjektíve közelebb érzem az utóbbihoz nagyon jól fogyasztatósága és egyensúlya végett).
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr922081786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása