A Borrajongó

Rejtőzködő borvidékek: Morava, Mikulovská - Vino Marcincák

2022. szeptember 23. 06:00 - furmintfan

Csehországba általában sörözni járnak az emberek, nem borozni, de talán nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi időben a borkultúra is egyre inkább erőre kap. Nem vagyok szabályt erősítő kivétel: két kéz valószínűleg elég hozzá, hogy megszámoljam, hány cseh bort kóstoltam életemben, az elfogyasztott cseh sörök listázása összehasonlíthatatlanul nagyobb feladat lenne. Az is pusztán a véletlennek köszönhető, hogy ez a mai cikk elkészülhetett. Történt ugyanis, hogy július végén egy brno-i kirándulás során a hirtelen lezúduló zivatar elől az utca túloldalán található kávézóba menekültünk és kifogtuk azon kevés helyek egyikét, ahol nem tartottak sört. Bort viszont igen, és ha már így hozta a sors, egy fehér és egy vörös tételt megkóstoltunk, a páros pedig pont passzolt a sorozat témájához.

 vinomarcincak.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Gyümölcsnap - Kislaki Matacs Chardonnay 2021

2022. szeptember 21. 06:00 - furmintfan

A Kislaki (Bormanufaktúra) Matacs Chardonnay-jának aktuális, 2021-es évjáratáról már születtek a magyar online borsajtóban nagyon kedvező értékelések, és nincs mit tenni, most én is beállok a sorba. Bevallom, az utóbbi néhány évben több vörösbort kóstoltam Légli Gézától, mint fehéret, de lehet, hogy ezek után utóbbiakra is jobban odafigyelek, mert ez a bor bizony nagyon betalált, ráadásul az ára is igen kedvező. A bevezetőre nem is pazarolnám tovább a szavakat, nézzük meg közelebbről a bort.

kislakimatacschardonnay2021.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kikelet a kertben - 2021-es hárslevelűk és társaik

2022. szeptember 19. 06:00 - furmintfan

A már hagyománynak számító éves Kikelet-kóstolónkra idén a szokásosnál korábban kerítettünk sort, így idén dupláztunk. Rszabi nyár végén járt a pincénél, Berecz Stéphanie vele küldte el a szokásos csomagot. A jó időre tekintettel Szabiékhoz szerveztük meg a bulit, így most nem a nappali "fogságában", hanem a napsütéses teraszon borozgattunk. A 2021-es évjáratból két hárslevelűt kaptunk (a többi 2021-es száraz borra még várni kell), ehhez csatlakozott egy friss pezsgő, két édes bor és egy címke nélküli meglepetés palack.
kikelet202209.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása