A Borrajongó

Gyümölcsnap - Kislaki Matacs Chardonnay 2021

2022. szeptember 21. 06:00 - furmintfan

A Kislaki (Bormanufaktúra) Matacs Chardonnay-jának aktuális, 2021-es évjáratáról már születtek a magyar online borsajtóban nagyon kedvező értékelések, és nincs mit tenni, most én is beállok a sorba. Bevallom, az utóbbi néhány évben több vörösbort kóstoltam Légli Gézától, mint fehéret, de lehet, hogy ezek után utóbbiakra is jobban odafigyelek, mert ez a bor bizony nagyon betalált, ráadásul az ára is igen kedvező. A bevezetőre nem is pazarolnám tovább a szavakat, nézzük meg közelebbről a bort.

kislakimatacschardonnay2021.jpg

Kislaki Matacs Chardonnay 2021
A szőlőskislaki Matacs dűlő termése, 1500-2000 literes régi hordókban erjesztve és érlelve. Ez a bor tényleg egy igazi gyümölcsbomba. Sárga húsú őszibarack, mangó, sárgabarack, alma, nektarin, egy kevés ananász és banán... zavartalanul tobzódik a gyümölcsökben az illat. Kóstolva teljesen sima, egységes képet és tökéletes egyensúlyt mutat, sehol semmi túlzás vagy zavaró él. A sav ideális mennyiségű, lendületet ad, de nem pörög túl, a hordót tulajdonképpen nem is lehet érezni. A korty jól kitöltött, lédús, tökéletesen lemásolja az illat intenzitását és gyümölcsösségét, sőt talán még többet is ad. A lecsengés is meglepően hosszú, már amennyiben van valakinek türelme kivárni, és nem tölti azonnal újra poharat és küldi le a következő kortyot. Elképesztően ízgazdag, zamatos bor. Nem feltétlenül gondolkodtat el - ha csak azon nem, hogy lehet ilyen finom -, de rendkívül élvezetes, így a pontszám nem is fedi az örömet, amit okoz. Márpedig minden cseppje öröm. 6p (2790-3500 Ft - Ab Ovo, Artizan, Veritas)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr517934235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása