A Borrajongó

Stíluslecke – Orsolya Pince Kadarka #2 2018

2021. május 21. 06:00 - ungert

Idejét sem tudom már, mikor fogyasztottam utoljára Orsolya-kadarkát. A hosszúra nyúlt szünet nem a rossz tapasztalatokon alapul, inkább csak arról van szó, hogy a máshová helyzett fogyasztási fókuszom miatt se idő, se kapacitás nem jutott az egykor legendásan nagyratörő kadarkáiról híres pince aktuális próbálkozásaira.

Ez a bor viszont hosszú szünet után váratlanul erős visszatérés: céljait és stílusát tekintve nem izommal, hanem kifinomultsággal és részletgazdagsággal közelíti a nagyság fogalmát, miközben egyszerre tud hitelesen egri és kadarka is lenni.

ddxp7449.JPEG

A 2016-os telepítés szűzterméséből készült bor erőssége elsősorban abban rejlik, hogy orrban és szájban egyaránt sikerült megőriznie azt a fajta tiszta, frissítő, elsősorban a savakra építkező kadarkakaraktert, amit egy ilyen borvidéki fajtaborban keresni szükséges. A csipkebogyós, málnás alapokat rengeteg zöldfűszer és menta egészíti ki.

Kóstolva úgy tud direkt és lendületes maradni, hogy közben felfedeznivalót is rejteget bőven, ráadásul tankönyvi módon találja meg az egyensúlyt a friss gyümölcsök és a vadabb, nyersebb karaker között.

Régen ittam már ennyire friss, direkt, mégis ízgazdag és törékeny vörösbort Egerből. Pedig éppen ez az a stílus és minőség, amelytől a borvidék felismerhetővé és szerethetővé válhat. Hat pont. (2890 Ft, Borfalu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5216566434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása