A Borrajongó

Tegnap ittam - Famille Perrin Cotes du Rhone Réserve 2016

2019. április 16. 06:00 - furmintfan

A Famille Perrin több generáció óta tevékenykedő borászcsalád, akiknek a Rhone-vidék északi és déli vidékén egyaránt vannak érdekeltségeik. Ők a neves Chateau de Beaucastel tulajdonosai, övék a Domaine du Clos de Tourelles, a Maison & Domaines les Alexandrins, és ők készítik az Angelina Jolie és Brad Pitt tulajdonában álló Miraval borait Provence-ban. Ez itt egy alapszériás tétel a Perrin néven futó borok közül, inkább a mindennapok borának szánták és ezt a szerepet kiválóan be is tölti. Nem is tudom hirtelen, melyik évjárat volt az első, amivel találkoztam, de az biztos, hogy évek óta megbízható vételnek bizonyul.

perrincdrreserve2016.jpg

2016 kiváló évjáratnak bizonyult a Dél-Rhone-ban, mind minőségi, mind mennyiségi szempontból. A grenache az agyagos-mészköves Prebois dűlőből érkezik, a syrah az északra fekvő Vinsobre, kvarcban, márgás mészkőben gazdag teraszairól, a két fő fajtát pedig a mourvédre egészíti ki. A bor acéltartályban és nagyméretű tölgyfa hordókban erjedt és érlelődött.
A bor illata eleinte nagyon halovány és bátortalan,kell neki egy kis idő és levegő, hogy összeszedje magát. Amikor viszont kinyílik, kellemes meleg érzetet áraszt, érett piros és fekete bogyós gyümölcsök, leginkább málna, szeder és eperdzsem formájában. A lédús, gördülékeny korty selymes érzetű, gyümölcshangsúlyos, jó savakkal és kevés tanninnal. Az illatban megismert gyümölcsök mögé visszafogott fűszeres, gyógynövényes jegyek zárkóznak fel. Nem egy különösen komplex vagy mély bor, de ezzel együtt is elképesztően profi munka, a maga kategóriájában remek. 6p (3950 Ft, most éppen húsvéti akció keretében 3000 Ft - Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1214762316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása