A Borrajongó

Lineker szindróma a dropshopban

2016. június 20. 06:00 - rszabi

ds_r.jpgMéltatlanul későn számolok be az utóbbi idők egyik legjobb kóstolóestéjéről, április idusán a Dropshopba igen komoly borok érkeztek, riesling mini világválogatott, nagy nevekkel és még nagyobb borokkal. Előre eldöntöttem, hogy a kóstolási stratégiám, egyszerű, de ütős lesz. Egy amerikai best buy bajnokkal való bemelegítés után, a papíron három legerősebb versenyzőt terveztem összeereszteni. Azt nem lehet a szememre vetni, hogy nem voltak túl acélosak a vetélytársak amelyeket az egyik legkedvesebb moseli pincémhez választottam, de az eredmény megint az lett, mint mindig: 

"A futball olyan játék, amikor két csapat kergeti a labdát, és a végén a németek nyernek
Gary Lineker

Charles Smith kung-fu girls 2013
Robert Parker házi kedvencéről nem sokat tudtam előzetesen, de egyből meg tudta ragadni a figyelmemet. Nem kifejezetten fajtajelleges, de élvezetes tiszta és a 14g cukor mellett is lendületes bor. Kicsit körző-vonalzós 'techno-filing' lengte át, ennek ellenére, vagy éppen emiatt, szuper friss érzetű, nagyon zamatos, feszes és szemérmetlenül jól csúszik. Nem vagyok ennek a stílusnak a feltétlen híve, de ami jó az jó, el kell ismerni. 5+ pont.

Prager Klaus Smaragd 2014
Örökös borrajongó favorit státuszú bor, most nem hozta azt, amit a hírneve alapján vártam. Illatban kissé tompa, erőtlen, a petrolosság és egy kis gyógyvizes buké mellett nem sok gyümölcs maradt. Szájban jobban domborít, feszes és tiszta, szerkezeti remekmű, tisztelni lehet, de szeretni nem annyira. 7 pont.

Dr Loosen Wehlener Sonnenuhr 2012
Nekem egészen egyszerűen mindent hoz amit illatban, ízben, textúrában elvárok egy csúcsrieslingtől. Magával ragadó már az első szippantás után, szőlővirág, fehér húsú őszibarack, kis citrusosság, Kicsi alkohol, magas savak, bődületes íz és illat intenzitás, óriási élvezet. Moselben értik a módját, hogy kell egy ilyen karcsú és könnyed borba, ennyi energiát, aromát és játékosságot csempészni. Igazi finewine, simán 8 pont

Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl 2013
A birtok és a bor precíz leírásához ajánlom a dropshop idevágó ajánlóját. Lehet, hogy sokaknak erőltetett a párhuzam de ez a bor nekem nagyon hasonlított az általam örökös furmint-etalonként tisztelt Balassa Villő 2011-eshez. Gyönyörűen érett, de nem túlérett jegyek és erőteljes, de teljesen a textúrába simuló hordóhatás jellemzik. Nagyon profi mindenben, elképesztő gömbölyű érzetű, sehol semmi bántó jelenség, a cseresség, a savak és a hordós aromák tökéletes egységét képeznek. Hiába a perfekt egyensúly és a finom részletek, az előző bor után kicsit nehézkesnek és lomhának tűnt. Így “csak” 7+pont és egy ezüstérem jött össze.

A képet a Drop Shop facebook oldaláról másoltam.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr778782430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása