A Borrajongó

Descendientes de J.Palacios: Pétalos 08

2010. október 03. 07:12 - drbarta

Bierzo-ról, mint spanyol borvidékről keveset hallani, a híresebbek árnyékában. A Palacios család borai sokat tettek azért, hogy hírnevet szerezzenek e vidéknek is.

A helyi fajta mencia-ból készülnek itt a borok, melyek egy elegáns, kifinomult stílust igyekeznek felvenni, mintsem túlkoncentrált, túlzottan hordós karakterűek legyenek.

A Petalos a szortiment belépő-szintű tagja, a határ a csillagos ég.

A bor: Elegáns illat, piros bogyós gyümölcsök, zöldfűszerek, zölddió. Nem hivalkodó, nem túlérett, nem buja, inkább hűvösebb kivitelben. Szájban közepesen telt, az illatban megismert aromatika tetszetős, sallangoktól mentes, de nem különösebben mély bort eredményez. A tapintat nem selymes, nem bársonyos, de mindenképp sima. A szerkezet elsősorban jó vonalvezetésű savaira épül. A tanninok attól többen vannak, hogy csupán fűszerezésnek tekintsük, de komolyabb szájnyálkahártya-összehúzódást nem okoznak. Hordóhatás nem igazán érződik. Profi felépítésű, arányos,  elegáns bor, de nem nyújtott annyi izgalmat, mint tavaly ilyentájt a 07-es. 6 pont.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr742340810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása