A Borrajongó

Furmint-riesling páros

2011. június 01. 06:30 - drbarta

Ismét kedvem szottyant furmintot hasonlítani rieslinggel. Eredendően felnyitottam Demeter Zoltán 2008-as Veresét, ugyanis ez még valahogy eddig kimaradt a praxisomból. Az alapvetően tiszta-citrusos-gerinces savú világa arra tett kíváncsivá, hogy miként mutatna egy rajnai mellett. Épp kapóra jött, hogy a szintén többször emlegetett Weinhof Herrenberg egyik évjáratazonos tétele is készleten volt, melyet szintén nem kóstoltam még.

Végül nem igazán sok hasonlóság volt köztük, csak annyi, hogy mind a kettő remek.:)

Tovább
Szólj hozzá!

Vakkóstoló a Tokaji Bormívelőkkel

2011. május 30. 07:00 - drbarta

Öt éve alakult meg a Tokaji Bormívelők Társasága. Az évforduló környékén rendszerint találkozót szoktak szervezni, ahová az egyesület pártoló tagjait hívják meg, hogy figyelemmel követhessék a társaság munkáját. Idén ezen esemény úgy bővült ki, hogy a támogatókat bevonták a „munkába”, és részt kellett venniük az aktuális vakkóstolón, ahol a jelölt borok kerülnek elbírálásra, hogy minőségileg méltók –e arra, hogy az egyesület emblémáját viseljék. A termelők és pártoló tagokon kívül meghívtak az eseményre újságírókat és bloggereket is. Ezúton is köszönöm a nagy megtiszteltetést, hogy ezen utóbbi csoport tagjaként én is a résztvevők listáját gazdagíthattam.

A program része volt dűlőtúra, piknik, pincelátogatás a Patriciusnál, vacsora, kötetlen borozás, remek és tartalmas nap volt, most kizárólag a vakkóstolóról írnék.
Nyolc bort kaptunk, egyedül az évjáratot árulták el, egyéb info nem volt a sorról.
Következzenek a jegyzeteim, körül-belüli pontszámokkal:

Tovább
6 komment
süti beállítások módosítása