A Borrajongó

Szabó pince: Pécsi merlot 2008.

2010. október 08. 11:46 - pardi norbi

 

 
Nagyon kevés bort kóstolok sajnos Pécs közvetlen környékéről. Ha már Dél-Dunántúl, akkor elsősorban Szekszárd, Villány és persze Bussay mester borai kerülnek elébem. Tekintettel arra, hogy ennek a bornak palackját kétezer forint körül mérik, nem vállaltam komoly pénzügyi kockázatot megvásárlásával. A bor alkotója egy kézműves kispince, melyről további információ például itt szerezhető.
 
Borunk világos rubin színű. Illata közepesen intenzív, nagyon tisztán gyümölcsös és fűszeres. Nem tolakodó, de határozott epres, szilvás aromák érezhetőek, ezek mellé pedig elegáns kávés, fahéjas és étcsokis aláfestés társul. Nagyon szép. A korty kifejezetten dinamikus, közepesen telt, nagyon jó felépítésű. Tannintartalma nem jelentős, érett, finom, savai még picit rugdosnak, de szerintem néhány hónap kérdése az egyensúly elérése. Utóíze közepesen hosszú, kellemesen gyümölcsös-fűszeres. Aromatikája lehetne gazdagabb, savai cizelláltabbak, de így is egy nagyon szép, Dél-Magyarországon nem szokványos borral van dolgunk. Szubjektíve magasabbra tenném, de az általunk használt rendszer szerint erős 5 pontot érdemel. Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretnének kipróbálni a viszonylag koncentrált és intenzív (ugyanakkor gyakran egysíkú) déli borok mellett egy azoktól eltérő érdekességet. A bor például itt és itt kapható.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr422355969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása