A Borrajongó

Meglepetés muskotály - Feind Sárga 2017

2021. április 23. 06:00 - furmintfan

A balatonfőkajári Feind Pincészetet leginkább a jó ár-érték arányú, stabil minőséget képviselő és széles körben elérhető borokkal szoktuk azonosítani. Fehérben évek óta megbízható választásnak bizonyulnak reduktív fajtaboraik, de most egy szúrópróba alkalmával kiderült, hogy akár az édesboros mezőnyben is lehet rájuk számítani, ha el akar szakadni az ember egy kicsit Tokajtól.

feindsarga2017.jpg

Feind Sárga 2017
Késői szüretelésű sárgamuskotály, kb. 70 g/l maradékcukorral. Majd kiugrik a pohárból az illat: édes szőlő ananász, citrushéj, keleti fűszerek, egy kevés licsi és bors színezi. Egyedi fűszeresség kölcsönöz neki izgalmas karaktert: a muskotály sokszor szappanos karaktere helyett határozott koriandermagos jegyeket mutat. Kóstolva kellemes, bár nem túl koncentrált, de tiszta, élvezetes és érdekes. Édes szőlő, ananász, licsi, ismét koriandermag valamint egy kevés kardamom színezi. Jó sav-cukor aránnyal bír, enyhe fenolosság és pici kesernye még bevillan a korty végén, a lecsengés közepes. A gondtalan nyakalást talán csak az akadályozhatja valamelyest, hogy az alkohol egy kicsit magasabb a műfaj hasonló súlycsoportban játszó boraitól megszokottnál. 6p- (2100-220 Ft - pincétől, Pannon Borbolt)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5116508818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása