A Borrajongó

Hogy fejlődtek a 2005-ös boraim II.?

2010. augusztus 17. 12:42 - pardi norbi

   Tovább kóstolgattam a 2005-ös évjárat nedűit. Ebben a bejegyzésben Németh Attila mátrai borász egy olyan boráról lesz szó, amely bár öt éves, de még mindig kapható és ezt én nagyon méltatlannak érzem, tekintettel arra, hogy egy kiváló minőségű borról van szó. Hiába, úgy tűnik a jó bornak is igencsak kell a cégér.

 

NAG: Cserepes 2005. 60% hárslevelű és 40% chardonnay házasítása, a szőlő a kiváló adottságú Cserepes dűlő termése. Aranysárga színű. Illata intenzíven birsalmás, kajszis (friss és aszalt formában is), trópusi gyümölcsös (papaja), finom vajas aláfestéssel. Nagyon megnyerő, abszolút nem geil. A kifejezetten nagytestű bor remekül rétegzett, az előbb említett gyümölcsös jegyek mellé ízében mézes-édesfűszeres aromák társulnak. Tökéletesen lekerekedett, mély, öblös bor. Nagyon puha érzetű, minden részlete gömbölyű, a korty is kifejezetten selymes érzetű, utóíze hosszú. A magas (14,5%) alkohol és a csaknem 8 gramm maradékcukor miatt érdemes kb. 10 ºC-ra behűtve fogyasztani. Egy kicsivel több savval elegánsabb lenne, de semmi esetre sem lapos bor. A haraphatóan nagytestű, gazdag, megállapodott fehérborok kedvelőinek érdemes rápróbálniuk a Cserepesre. 7 pont.   

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr32227807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása